Τένις: Στο Μιλάνο ο Τσιτσιπάς για το Next Gen ATP Finals

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 18:35 Τένις: Στο Μιλάνο ο Τσιτσιπάς για το Next Gen ATP Finals
Αρχίζει τη Δευτέρα στο Μιλάνο το Next Gen ATP Finals, με την συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος μάλιστα θα είναι και το νο 1 του ταμπλό.
 
Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, με την εκπληκτική πορεία που διέγραψε φέτος, βρέθηκε με ευκολία στην 8άδα με τους πιο βελτιωμένους νέους τενίστες για το 2018.


Η τελική οκτάδα με την υψηλότερη βαθμολογία μέσα στην χρονιά, που θα λάβει μέρος είναι:
1. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα, 20 ετών, νο 16)

2. Άλεξ Ντε Μίνουρ (Αυστραλία, 19 ετών, νο 33)

3. Φράνσις Τιαφόε (ΗΠΑ, 20 ετών, νο 44)

4. Τέιλορ Φριτζ (ΗΠΑ, 21 ετών, νο 49)

5. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία, 21 ετών, νο 76)

6. Χάουμε Μουνάρ (Ισπανία, 21 ετών, νο 80)

7. Χούμπερτ Χούρκας (Πολωνία, 21 ετών, νο 79)

8. Wild card σε Ιταλό τενίστα έως 21 ετών.

Να σημωθεί πως ο πρώτος χρονικά που εξασφάλισε την είσοδό του στο Next Gen ATP Finals ήταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ωστόσο, ο 21χρονος Γερμανός, νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή και στην μεγάλη διοργάνωση του ATP Finals του Λονδίνου, όπου θα αγωνιστούν οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες με βάση τα αποτελέσματά τους μέσα στο 2018 κι έτσι ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στην διοργάνωση των «νεαρών». Απών θα είναι τελικά και ο 19χρονος Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ (νο 29), που επίσης είχε προκριθεί.

Το 1ο Next Gen ATP Finals

Το Next Gen ATP Finals θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά. Πέρυσι διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Μιλάνο, με τελικό νικητή τον Νοτιοκορεάτη Τσουνγκ Χιέον, ο οποίος νίκησε στον τελικό τον Ρώστο Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-1 σετ. Ο επίσης Ρώσος Ντανίιλ Μεντνβέντεφ είχε πάρει την 3η θέση, ενώ μετείχαν ακόμη ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς, ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Ρώσος Κάρεν Χασάνοφ, ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ, ο Αμερικανός Τζάρεντ Ντόναλντσον και με wild card ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Κουίντζι. Σε αυτή την διοργάνωση είχε γίνει και προκριματικός, όπου μετείχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ως 1ος αναπληρωματικός, αλλά είχε χάσει από τον Ζβέρεφ.

 

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση