Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ: Πέταγαν… φωτιές οι «ερυθρόλευκοι»! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 00:07 Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ: Πέταγαν… φωτιές οι «ερυθρόλευκοι»! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ντουντελάνζ και επικράτησε με 5-1 για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 4-0. Οι Φορτούνης (15′, 36′),  Τοροσίδης (6′), Χριστοδουλόπουλος (26′), Χασάν (71′) πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρόλευκων». Ιστορικό γκολ πέτυχε η Ντουντελάνζ στο 69′ με τον Σινάνι, το οποίο είναι και το πρώτο στους ομίλους.

Οι Πειραιώτες έφτασαν τους επτά βαθμούς κι έπιασαν τη Μίλαν στη δεύτερη θέση του ομίλου. Η ιταλική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπέτις στην Ισπανία.

Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για τη δέκατη αγωνιστική της Superleague.

Η βαθμολογία του ομίλου

1) Μπέτις 8
2) Oλυμπιακός 7
3) Μίλαν 7
4) Ντουνελάνζ 0

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για αστεία και φρόντισε να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ (!) στο πρώτο ημίχρονο. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν με το πόδι πατημένο τέρμα το γκάζι κι άνοιξαν το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό. Ο Καμαρά έκανε το σουτ, με τον Τοροσίδη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να την στέλνεις στα δίχτυα για το 1-0.

Ο πολύπειρος άσος βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μιας κι είχε σκοράρει τόσο στο πρώτο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, όσο και στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Στο 15′ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Τσιμίκας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά κι ο Φορτούνης με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και δεξιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το 3-0 ήρθε εννέα λεπτά αργότερα. Στο 26′ ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος με εκπληκτικό εναέριο βολ πλανέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεππτά μετά ήρθε και το 4-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 36′ ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα κι ο Φορτούνης με κεφαλιά, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έριξε ταχύτητα, με δεδομένο ότι ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η Ντουντελάνζ βρήκε την ευκαιρία στο 69′ και πέτυχε το γκολ της τιμής, με τον Σινάνι να κάνει εξαιρετική ενέργεια έξω από την περιοχή και να νικάει με ωραίο σουτ τον Σα.

Η απάντηση του Ολυμπιακού, όμως, ήταν άμεση. Έπειτα από γύρισμα του Τσιμίκα, ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Χασάν μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 5-1 στο 70′.

Οι Πειραιώτες έψαξαν και για έκτο γκολ, αλλά δεν το βρήκαν στα εναπομείναντα λεπτά, με το 5-1 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σισέ, Μιράντα, Τοροσίδης, Καμαρά, Νάτχο (62′ λ.τρ. Τουρέ), Ποντένσε, Ναουέλ (33′ λ.τρ. Φετφατζίδης), Φορτούνης (66′ Χασάν), Χριστοδουλόπουλος.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμέλερ): Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ-Πρέμπε, Γιορντάνοβ, Μέλισε, Κρούσκα (61′ Γένσεν ), Κουτουριέ , Στολτς (85′ Στρουμφ), Σινάνι, Τουρπέλ (73′ Περέζ).

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση