ΑΕΚ – Ατρόμητος: «Έσπασε» τα δοκάρια και… τιμωρήθηκε η Ένωση! Στην κορυφή οι Περιστεριώτες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 17:54 ΑΕΚ – Ατρόμητος: «Έσπασε» τα δοκάρια και… τιμωρήθηκε η Ένωση! Στην κορυφή οι Περιστεριώτες

Σε ένα παιχνίδι που «κυριάρχησε» πλήρως και είδε τρεις φορές το δοκάρι να σταματάει τις προσπάθειες των παικτών της, η ΑΕΚ έφυγε με «κατεβασμένο κεφάλι» από το άδειο ΟΑΚΑ, χάνοντας τελικά το ματς από τον Ατρόμητο με 2-0.

Η Ένωση είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το 85ο λεπτό, αλλά δημιουργούσε δύσκολα ευκαιρίες και στις καλύτερες εξ αυτών, Μάνταλος, Μπακάκης και Μπακασέτας «σημάδεψαν» το δοκάρι του Μέγιερι.

Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε έτσι μια στημένη φάση και με τον Ρισβάνη στο 86′ έκανε το 0-1 για να «σφραγίσει» τη νίκη για την ομάδα του Κάναντι, ο Κουλούρης με κεφαλιά στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Περιστεριώτες πέρασαν έτσι στην κορυφή της Superleague και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάνουν πρωταθλητισμό, την ώρα που η περσινή πρωταθλήτρια βρίσκεται πια 9 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και «έβγαλε» αρκετές ωραίες επιθέσεις με την τριάδα Λιβάγια, Μπακασέτα και Μπακάκη να «χτυπούν» από δεξιά στην άμυνα του Ατρομήτου, αλλά με κακές επιλογές στην τελική πάσα, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Αυτή ήρθε αντίθετα από μία προσωπική ενέργεια του Πέτρου Μάνταλου στο 16ο λεπτό. Ο αρχηγός της Ένωσης, ξεμαρκαρίστηκε ωραία έξω από την περιοχή και με έναν «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα να «τραντάξει» το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι. Η μπάλα βρήκε στη συνέχεια και το έδαφος, με τα ριπλέι να δείχνουν όμως ότι δεν πέρασε έστω και οριακά τη γραμμή.

Ο Ατρόμητος «απάντησε» αμέσως μετά, με τον Κουλούρη να φεύγει στην αντεπίθεση και να κάνει εξαιρετική ντρίμπλα στον Λαμπρόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν αντίστοιχο, με τον αμυντικό της Ένωσης, να προλαβαίνει να κόψει τη μπάλα.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ πήρε και πάλι την πρωτοβουλία στον αγώνα και έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία πριν βγει το ημίχρονο. Ο Λιβάγια έκανε τρομερή κάθετη στον Μπακάκη, ο οποίος βρέθηκε στο ένα μέτρο από την εστία, αλλά και διαγώνια δεξιά, για να σουτάρει τελικά στο κάθετο δοκάρι του Ατρομήτου, στο 37′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «κυριάρχησε» πλήρως στο γήπεδο, αλλά με τους παίκτες της να μένουν από ενέργεια μετά και το ματς του Μονάχου, ήταν ξεκάθαρο ότι έλειψε το… καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 65ο λεπτό, όταν ο Μάνταλο έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Μπακασέτας πήρε ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η οποία σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι του Μέγιερι.

Στα τελευταία λεπτά το ματς ήταν κακό και χωρίς ουσιαστικά να δημιουργηθεί κάποια φάση, ο Ατρόμητος κατάφερε να «ανοίξει» το σκορ. Από ένα κόρνερ στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ρισβάνης πιο ψηλά από όλους μέσα στη μικρή περιοχή, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1, «παγώνοντας» το ήδη άδειο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά και έτσι η ομάδα του Κάναντι κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Κουλούρη να βγαίνει «φάτσα» με τον Μπάρκα στην αντεπίθεση και με ιδανικό πλασέ να κάνει το 0-2, με το 8 γκολ του στη χρονιά.

Με τη νίκη αυτή μάλιστα, ο Ατρόμητος βρέθηκε -προσωρινά- μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, όπου θα πρέπει να θεωρείται πλέον βασικός διεκδικητής του τίτλου. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ έμεινε πλέον 9 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και φαίνεται να «αποχαιρετάει» από νωρίς την υπεράσπιση του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ατρόμητος

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Άλεφ (77’ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Μπογέ (57’ Πόνσε), Λιβάγια, Μπακασέτας.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσουν, Μπουζουλατζιτς, Κιβρακιδης (85’ Καρασαλίδης), Ουγκράι (65’ Ενσικουλού), Μπρούνο Κουλούρης(90’ Μούζακιτς)

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση