ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Αγχώθηκε αλλά έμεινε στην κορυφή ο Δικέφαλος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 19:48 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Αγχώθηκε αλλά έμεινε στην κορυφή ο Δικέφαλος

Στην κορυφή της Superleague παρέμεινε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ζορίστηκε, αλλά έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Παναιτωλικού, επικρατώντας με 2-1 του συνόλου του Τραϊανού Δέλλα στην Τούμπα, για τη δέκατη αγωνιστική της Superleague.

Το αήττητο σερί του στη φετινή Superleague επέκτεινε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε δύσκολα του Παναιτωλικού με 2-1 στην Τούμπα, για τη δέκατη αγωνιστική της Superleague, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το αυτογκόλ του Μαρινάκη (63′) άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση του Δικεφάλου. Στο 66′ ο Άκπομ έκανε το 2-0, με τον Καμαρά να μειώνει στο 71′ σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το μαχαίρι στα… δόντια, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο Παναιτωλικός είχε, όμως, διαφορετική άποψη. Η ομάδα του Δέλλα κλείστηκε από νωρίς στα καρέ της και με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν σταμάτησε να σφυροκοπά την εστία του Κυριακίδη, ο οποίος μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 13΄, όταν ο Πρίγιοβιτς έπιασε την κεφαλιά μετά την σέντρα του Τόσκα, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 16΄ σημειώθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο. Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα, ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κυριακίδης με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Λουτσέσκου πέρασε τον Άκπομ στη θέση του Μπίσεσβαρ, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Τελικά, τη λύση για τον ΠΑΟΚ την έδωσε ένας παίκτης του Παναιτωλικού. Ο Μαρινάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 63′, έπειτα από σέντρα του Λημνιού, με τον Δικέφαλο να ανοίγει το σκορ (1-0) με τυχερό τρόπο.

Τρία λεπτά αργότερα, από δυνατό σουτ του Σάκχοφ ξεκίνησε το δεύτερο γκολ. Η μπάλα μετά την βολίδα του Ουκρανού αποκρούστηκε προσωρινά από τον Κυριακίδη, πήρε ύψος βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, και επιστρέφοντας στο χορτάρι ήρθε στα πόδια του Άκπομ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 από κοντά.

Στο 70′ ο Παναιτωλικός απείλησε με ωραίο φάουλ του Μάζουρεκ που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Αγρινίου μείωσε σε 2-1 με το γκολ που σημείωσε ο Καμαρά με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Το τέρμα αυτό έδωσε ώθηση στον Παναιτωλικό που συνέχισε δυνατά και για την ισοφάριση.

Δεν μπόρεσε, όμως, να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα το 2-1 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (84′ Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ (72′ Μαουρίσιο), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ  (57′ Άκπομ) και Πρίγιοβιτς.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Άργκους (85΄Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (74′ Ρότσα), Καμαρά, Μάζουρεκ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση