Απόλλων Σμύρνης – Άρης: “Απέδρασε” με γκολάρα από τη Ριζούπολη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 21:37 Απόλλων Σμύρνης – Άρης: “Απέδρασε” με γκολάρα από τη Ριζούπολη

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά το ματς στη Ριζούπολη και προηγήθηκε μόλις στο 19ο δευτερόλεπτο του αγώνα, αλλά με τον Απόλλωνα Σμύρνης να “βγάζει” αντίδραση στο ματς, χρειάστηκε μια γκολάρα του Μπρούνο Γκάμα στο 69′ για να πάρει τη νίκη.

Ο Τριάδης είχε ισοφαρίσει σε 1-1 το γκολ του Ματέο Γκαρσία, με το ματς να γίνεται “ροντέο” στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά τους δύο τερματοφύλακες να διατηρούν το σκορ στο 1-2.

Το παιχνίδι

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι στη Ριζούπολη, καθώς ο Άρης χρειάστηκε μόλις 19 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπρούνο Γκάμα “έπιασε στον ύπνο” τους αντιπάλους του και με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ ανάγκασε τον Χουάντερσον σε δύσκολη απόκρουση. Ο Ματέο Γκαρσία πήρε όμως το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Άρη και οι παίκτες του είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά, απειλώντας και με κάποια μακρινά σουτ του Γκάμα, του Δεληζήση και του Σιώπη, την εστία του Απόλλωνα.

Η “ελαφρά ταξιαρχία” ήταν… ανύπαρκτη στο ματς για 40 λεπτά αγώνα, όμως με ένα “ξέσπασμα” στο τελευταίο 5λεπτο κατάφερε να βρει την ισοφάριση. Αρχικά ο Ντ’ Ουρσό νικήθηκε από τον Κουέστα σε τετ-α-τετ μετά από λάθος του τερματοφύλακα του Άρη και στο 43′ ο Τριάδης με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Τελικά το 1-1 έγινε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον ίδιο παίκτη να σκοράρει από κοντά, μετά από ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ των “κιτρίνων” σε κεφαλιά του Κύργια.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, με τον Άρη να είναι πιο “απειλητικός”, αλλά τον Μαρτίνες να “σπαταλάει” κάποιες καλές φάσεις για τους φιλοξενούμενους.

Το 1-2 έγινε όμως στο 69′ μετά από μια στιγμή “μαγείας” για τους παίκτες των Θεσσαλονικέων. Ο Ντιγκινί έκανε εκπληκτικό τακουνάκι μέσα στην περιοχή και βρήκε τον επερχόμενο Γκάμα σε θέση βολής για να νικήσει αυτός τον Χουάντερσον με δυνατό σουτ με τη μία.

Το γκολ του Άρη “άνοιξε” το ματς στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, αλλά να σταματούν πάνω στους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι με εξαιρετικές αποκρούσεις, διατήρησαν το 1-2 μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις στο Απόλλων Σμύρνης – Άρης

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Μπάσα, Μενέντεζ-Σιώπης, Βέλεθ, Μαρτίνεθ (70’ Βαλεριάνος) – Ντιγκινί (81’ Σόουζα), Μπρούνο Γκάμα, Γκαρσία (55’ Γιουνές)

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Μαντζουράκης): Χουαντερσον- Στάθης, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο- Λούκιτς, Ντ’ Ούρσο (70’ Τομάς), Κονέ, Σίκαμπαλα, Τριάδης (77’ Ακόστα)- Μάντζιος (28’ Ελ-Χέλβε)

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση