Ελλάδα – Εσθονία: “Σφαλιάρα” για την Εθνική στο ΟΑΚΑ! “Πικρό” αντίο στο Nations League

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 23:52 Ελλάδα – Εσθονία: “Σφαλιάρα” για την Εθνική στο ΟΑΚΑ! “Πικρό” αντίο στο Nations League

Παρότι “κυριάρχησε” στο γήπεδο, η Εθνική Ελλάδας έδειξε όλα της τα ελαττώματα και κόντρα στην Εσθονία στο ΟΑΚΑ και είπε “αντίο” στο Nations League, με μία ντροπιαστική ήττα από την ομάδα που βγήκε τελευταία στον όμιλο και υποβιβάστηκε στη League D.

Ο Λαμπρόπουλος με αυτογκόλ στο 44ο λεπτό του ματς, διαμόρφωσε το σκορ του αγώνα, με το 0-1 να μένει μέχρι τέλους, μετά και το δοκάρι του Φορτούνη στο 62′ από απευθείας εκτέλεση φάουλ και μία εντυπωσιακή προσπάθεια του Καρέλη στο 84′.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά το ματς, καθώς από τα πρώτα λεπτά “κυριάρχησε” στο γήπεδο και έπαιρνε εύκολα την κατοχή της μπάλας, κλείνοντας την Εσθονία στην περιοχή της.

Έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό, όταν ο Μασούρας πήρε τις κόντρες και μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Λέμπετς.

Στη συνέχεια η Εθνική έδειξε για μία ακόμη φορά προβλήματα στη δημιουργία και έτσι “απειλούσε” μόνο με μακρινά σουτ. Ο Ζέκα στο 19′,  ο Παπασταθόπουλος στο 21′, ο Σάμαρης στο 28′ και ο Μπακασέτας στο 41′ προσπάθησαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Και κάπως έτσι, στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση στο ματς, η Εσθονία βγήκε από αριστερά με τον Ζενιόφ και εκείνος έκανε μία παράλληλη σέντρα, στην οποία ο Λαμπρόπουλος έβαλε άσχημα το πόδι του σε προβολή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει με αυτογκόλ το 0-1 στο 44′.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τοροσίδη αντί του Μπακάκη στην ενδεκάδα και ο μπακ του Ολυμπιακού δημιούργησε κατευθείαν την πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα στο 54′, όταν με εξαιρετική σέντρα βρήκε το κεφάλι του Μπακασέτα μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Από τον… πάγκο ήρθε και η δεύτερη ευκαιρία για την Εθνική στο δεύτερο μέρος, αφού ο Φορτούνης πέρασε στη θέση του Μασούρα και στο 62′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι των Εσθονών, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ελληνικής ομάδας στο ματς.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, η Ελλάδα έδειξε αδυναμία να πλησιάσει κοντά στο γκολ, πλην μιας φάσης με τον Καρέλη στο 84′. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, με απίθανο ψαλιδάκι, όμως ο Λέμπετς έκανε τρομερή απόκρουση και γλίτωσε την ισοφάριση.

Το 0-1 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του ματς, με την Εθνική μας να ολοκληρώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρώτη της παρουσία στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League, όντας τελικά στην τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου της League C.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση