ΑΕΚ - Άγιαξ: Μήνυμα… τέλους από Ουζουνίδη! "Έχουν ληφθεί αποφάσεις για κάποιους παίκτες"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 16:29 ΑΕΚ - Άγιαξ: Μήνυμα… τέλους από Ουζουνίδη! "Έχουν ληφθεί αποφάσεις για κάποιους παίκτες"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προανήγγειλε αλλαγές στο ρόστερ ή και την ενδεκάδα της ΑΕΚ (σ.σ. "φωτογραφίζοντας" τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο), μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, υποστηρίζοντας ότι το κλαμπ θα συνεχίσει διαφορετικά μετά την απώλεια των στόχων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τσιγκρίνσκι: "Η ψυχολογία μας δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή".

Με τους παίκτες της ΑΕΚ ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τον Άγιαξ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο προπονητής της Ένωσης, ανέλαβε τις ευθύνες του για την κακή πορεία της ομάδας και τόνισε ότι οι παίκτες δεν φταίνε, αλλά παρόλα αυτά, θα γίνουν σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα, λόγω της απώλειας των άμεσων στόχων, που ευνοούν έναν πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη

«Το σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε όλοι και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ως κλαμπ. Αυτή δεν είναι η καλύτερη περίοδος για όλους μας αλλά όσοι είμαστε εκεί θέλουμε το καλό της ομάδας. Δεν είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι υπεύθυνα για την πορεία της ομάδας. Πάντα υπάρχουν βαθμίδες σε μια ομάδα και αυτές αρχίζουν από πάνω. Κι από τη στιγμή που εγώ είμαι επικεφαλής υπάρχει ευθύνη και σε μένα. Θα μπορούσα να κάνω κι εγώ κάποια πράγματα διαφορετικά.

Αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ το σύλλογο, έχουν προσφέρει πολλά, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε σε διαδικασία συζητήσεων αποφασίστηκε από το κλαμπ να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Είναι ξεκάθαρη η σκέψη μας και ο τρόπος που έγινε αυτό. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην ομάδα ή όχι. Προπονητές και παίκτες σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ, κατόρθωσε κάτι σπουδαίο μετά από 24 χρόνια, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει πάντα σαν ομάδα να σκέφτεσαι το μέλλον και μέσα από προβλήματα και δύσκολες συγκυρίες μπορεί να φτιάξεις κάτι καλύτερο από αυτό που είχες. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στα δύσκολα, εκεί φαίνονται όσοι αγαπούν περισσότερο την ομάδα. Εμείς οφείλουμε μπροστά σε αυτό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε πάλι χαρούμενους».

Για την αντίδραση προς τους παίκτες: «Δεν πρόκειται για λύση στο πρόβλημα. Από τη στιγμή που έχουμε απομακρυνθεί από το στόχο, είπαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις πιο γρήγορα από το να τις παίρναμε μετά από ένα μήνα. Όταν παίρνεις αποφάσεις, είσαι έτοιμος να υποστείς και τις όποιες συνέπειες. Αυτά όλα είναι εν γνώση μας».

Για την ψυχολογία της ΑΕΚ μετά τα αρνητικά αποτελέσματα: «Η συγκέντρωσή μας είναι μόνο στο Champions League και τίποτα άλλο. Ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολο το έργο μας μπαίνοντας στους ομίλους, αλλά παρότι δεν έχουμε πάρει βαθμούς μέχρι τώρα, σε κάθε παιχνίδι έχουμε παρουσιάσει όλο και καλύτερο πρόσωπο. Είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας και ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς και για το τελευταίο ματς, οπότε όλη η συγκέντρωσή μας είναι σε αυτό. Ούτε στα προηγούμενα ματς, ούτε στο πρωτάθλημα».

Για τον Άγιαξ: «Ο Άγιαξ είναι πολύ καλή ομάδα. Θεωρούσα πως η Μπάγερν είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά ίσως ο Άγιαξ να είναι καλύτερος. Έχει συνδυάσει την ποιότητα με προσθήκες έμπειρων παικτών. Είναι ομάδα που δεν έχει χάσει ούτε στη Λισαβόνα, ούτε στο Μόναχο, οπότε το ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Όταν όμως έχεις κάποιες πιθανότητες, πρέπει να τις κυνηγήσεις. Είναι ένα ματς που δεν συγχωρούνται λάθη, χρειάζεται συγκέντρωση σε όλο το ματς κι αν γίνει αυτό έχουμε τα στοιχεία για να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα. Θέλω να πιστεύω πως επειδή είναι και το τελευταίο ματς στην έδρα μας θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να το χαρούμε όλοι και να έχουμε ελπίδες για την τελευταία αγωνιστική».

Τσιγκρίνσκι: “Η ψυχολογία μας δεν είναι καλή”

«Κάθε νέο παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα τώρα, μέσα από το επόμενο παιχνίδι ή την επόμενη προπόνηση μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση. Σίγουρα η ψυχολογία μας δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί το ματς αυτό να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την κατάσταση.

Το Champions League είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση και θα κάνουμε τα πάντα για ένα θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς για τη διεκδίκηση του Europa League».

Για την παρουσία της ΑΕΚ στο Champions League: «Πιστεύω πως από ματς σε ματς ήμασταν καλύτεροι. Όμως σε κάθε παιχνίδι υπήρχε ένα καλό ή πολύ καλό διάστημα και ένα κακό διάστημα. Πρέπει να ξέρουμε να διαχειριστούμε την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει.

Μέχρι τώρα είχαμε ένα καλό κι ένα κακό ημίχρονο στα περισσότερα ματς και αυτό δεν αρκεί. Ίσως να μην έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία, γιατί το Champions League είναι ένα διαφορετικό επίπεδο και αν κάνεις ένα λάθος το πληρώνεις”.

Για το ματς με τον Άγιαξ: “Το αυριανό ματς είναι μια διαφορετική ιστορία και θα δούμε τι έχουμε μάθει. Ελπίζω να μην έχουμε ένα καλό ημίχρονο ή ένα καλό διάστημα, αλλά ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη νίκη, αλλά θέλουμε να έχουμε ένα καλό ματς για 90 λεπτά».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση