Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – Παναθηναϊκός: Πολύ σκληρός για να πεθάνει! Αλύγιστο “τριφύλλι”

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 22:48 Άρης – Παναθηναϊκός: Πολύ σκληρός για να πεθάνει! Αλύγιστο “τριφύλλι”

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς μ’ ένα πέναλτι “φάντασμα”, τι κι αν δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Κουέστα σ’ όλο το παιχνίδι, τι κι αν έμεινε με δέκα παίκτες στο 89′ λόγω αποβολής του Μακέντα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το “Κλ. Βικελίδης, μένοντας στο 1-1 με τον Άρη.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δύο πέναλτι. Το πρώτο (σ.σ. δεν υπήρχε παράβαση) υπέρ του Αρη στο 14′ με εκτελεστή τον Χαμζά Γιουνές και το δεύτερο, που ήταν και το γκολ της ισοφάρισης, στο 90+2′ με εύστοχο χτύπημα του Χατζηγιοβάννη.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Αρης έχασε πέναλτι με τον Γκάμα, που απέκρουσε ο Διούδης. Οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι στο 84′ με προβολή του Βέλεθ, ενώ στο 89′ ο Παναθηναϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μακέντα.

Ο αγώνας

Ο Άρης κέρδισε δύο πέναλτι στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στο 5′ ο Ινσούα ανέτρεψε τον Γκάμα μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής ορθώς έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παίκτης που το κέρδισε, με τον Διούδη να τον… ψαρεύει και να κρατάει το μηδέν.

Στο 14′ ο ρέφερι Τζοβάρας υπέδειξε κι άλλο πέναλτι για τον Άρη, αυτή τη φορά για χέρι του Γιόχανσον στην περιοχή, μόνο που η μπάλα δεν βρήκε ποτέ στο χέρι του Σουηδού άσου του Παναθηναϊκού. Ο Γιουνές αυτή τη φορά ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Διούδη ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν “τρελαμένοι” από την απόφαση του διαιτητή και δεν είχαν καθαρό μυαλό, με αποτέλεσμα να βγουν τελείως εκτός ρυθμού. Ο Άρης πίεζε πολύ ψηλά και δεν άφησε τους “πράσινους” να γίνουν απειλητικοί, μιας κι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν με ευκολία φάσεις για γκολ.

Στο 33′ ο Δώνης πέρασε στη θέση του Γιόχανσον κι ο Παναθηναϊκός άρχισε να κυκλοφορεί πιο καλά την μπάλα. Στο 41′ της αναμέτρησης έχασε και μία καλή ευκαιρία, όταν ο Μακέντα πάτησε ωραία προς τον Κάτσε που σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει ενώ το δεύτερο σουτ του Μπουζούκη βρήκε και πάλι στα σώματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και με στρωτό ποδόσφαιρο προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Δεν κατάφερε, πάντως να αγχώσει ιδιαίτερα την άμυνα του Άρη, με τα σουτ των Κάτσε και Ινσούα από καλά σημεία να φεύγουν απελπιστικά άουτ.

Από την πλευρά του, ο Άρης προσπαθήσει να φανεί απειλητικός μόνο με αντεπιθέσεις, με τον Ντιγκινί (57′) και τον Γιουνές (60′) να μην τελειώνουν καλά τις φάσεις.

Στο 83′ ο Κουέστα απέκρουσε την κεφαλιά του Μακέντα, ενώ στο 89′ ο Ιταλός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σιώπη. Στο μεσοδιάστημα, ο Άρης είχε δοκάρι σε προβολή του Βέλεζ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα φτάσουν στη νίκη, ο Μπουζούκης κέρδισε πέναλτι από τον Σιώπη. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ο 21χρονος άσος με εκτέλεση αλά Πανένκα… σκάβοντας τη μπάλα κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα και να ισοφαρίσει σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντες, Μπάσα, Σιώπης, Γκάμα, Ντιγκινί (73’ Ματίγια), Γκαρσία (79’ Μάβραϊ), Γιουνές.

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (74’ Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον (33’ Δώνης), Κάτσε (74’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Μπουζούκης.

πηγή: newsit.gr