Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Πέταξαν δύο βαθμούς στα Πηγάδια οι “ερυθρόλευκοι”

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 21:53 Ξάνθη – Ολυμπιακός: Πέταξαν δύο βαθμούς στα Πηγάδια οι “ερυθρόλευκοι”

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την Ξάνθη, ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με το "διπλό" από τα Πηγάδια, με αποτέλεσμα να πετάξει ακόμα δύο βαθμούς και να χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Σκόραρε και στις δύο εστίες ο Βούκοβιτς, αποβλήθηκε ο Ποντένσε.

Έπειτα από μία σκληρή μάχη στα Πηγάδια, όπου κυριάρχησαν το πάθος και τα νεύρα των παικτών, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη, για την 13η αγωνιστική της Superleague.

Η αναμέτρηση τα είχε όλα, δύο γκολ από τον Βούκοβιτς (ένα σε λάθος εστία κι ένα σ’ αυτή της ακριτικής ομάδας), δύο δοκάρια, μία εξάλεπτη διακοπή ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η τάση στους πυλώνες φωτισμού, αλλά και μία αποβολή του Ποντένσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Ξάνθη, η οποία βρήκε δίχτυα μετά από… 344 λεπτά, άνοιξε το σκορ στο 54′ με τον Σαρπόνγκ κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Βούκοβιτς. Ο τελευταίος φρόντισε να φέρει το ματς στα ίσα, με κεφαλιά εξ επαφής στο 76′.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Μόνο που οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετώπισαν πρόβλημα στο γκολ σ’ ακόμα ένα παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μείνουν στο μηδέν στο πρώτο μέρος, παρά τις 11 τελικές προσπάθειες που είχαν.

Στο 13′ το σουτ του Γκιλιέρμε βρήκε το δεξί δοκάρι αι έφυγε άουτ, ενώ στο 32′ ο Σισέ έχασε διπλή ευκαιρία ν` ανοίξει το σκορ, όταν αρχικά με κεφαλιά και εν συνεχεία με σουτ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ζίβκοβιτς. Η κορυφαία ευκαιρία του Ολυμπιακού χάθηκε, όμως, στο 40′ όταν ο Ποντένσε βρέθηκε φάτσα με τον Ζίβκοβιτς αλλά το το ψιλοκρεμαστό πλασέ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 41′ οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε κράτημα του Τοροσίδη από τον Κασάδο.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη έχασε μόλις μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν καλή, με τον Σα να νικάει σε τετ-α-τετ τον Γέντρισεκ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη έκανε το 1-0. Στο 54′ ο Σαρπόνγκ προσπάθησε να κάνει μία σέντρα σουτ, ο Βούκοβιτς έβαλε το κεφάλι του, άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα.

Στο 61’, το ματς διακόπηκε για 6-7 λεπτά λόγω πτώσης του ρεύματος στους πυλώνες του γηπέδου. Η διακοπή και το γκολ των γηπεδούχων έβγαλαν εκτός ρυθμού τους παίκτες του Μαρτίνς, οι οποίοι, πάντως, κατάφεραν να κάνουν το 1-1 στο 76′, με τον Βούκοβιτς να στέλνει αυτή τη φορά την μπάλα στα δίχτυα της σωστής εστίας.

Στο 78′ ο Ποντένσε έκανε μία απερίσκεπτη ενέργεια κι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού χτύπησε εκτός φάσης τον Κάστρο, με τον Ολυμπιακό να μένει με δέκα παίκτες. Η Ξάνθη βρήκε χώρους και θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη, ωστόσο ο Σα τόσο στο 87` (πλασέ Μπρίτο), όσο και στο 100` (εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς) είπε «όχι» στυς γηπεδούχους για το γκολ της νίκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (57` Κάστρο), Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο (90+7` Μελιόπουλος), Καμαρά (52` Ντουρίσκοβιτς), Καντά, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τοροίδης (59` Μάνος), Κούτρης, Σισέ, Βούκοβιτς, Γκιλιέρμε, Καμαρά (89` Νάτχο), Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ναουέλ (30` Ποντένσε), Γκερέρο.