Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – Παναιτωλικός: “Πάτησαν” πεντάδα! Ιστορικό “διπλό” για τους Αγρινιώτες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 21:19 Άρης – Παναιτωλικός: “Πάτησαν” πεντάδα! Ιστορικό “διπλό” για τους Αγρινιώτες

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο “Κλ. Βικελίδης” πήρε ο Παναιτωλικός. Ο Άρης είδε στο 28' τον τερματοφύλακα Κουέστα να αποβάλλεται, κάνοντας πέναλτι, αλλά και τον Μάζουρεκ να είναι άστοχος. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να φτάσουν στο 1-1 και τελικά ηττήθηκαν για δεύτερη σερί αγωνιστική (2-1) στη Superleague. Δοκάρι ο Γιουνές στο 14'. Παρθενικό γκολ ο Μαλής.

Τεράστια νίκη μέσα στο “Κλ. Βικελίδης” για τον Παναιτωλικό, που νίκησε τον Άρη με 2-1 και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία της Superleague. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έγραψε ιστορία με το πρώτο της “τρίποντο” επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη και έφτασε στην πρώτη πεντάδα με 21 πόντους, ξεπερνώντας τυυς “κίτρινους” που έμεναν στους 19.

Από τα πρώτα της λεπτά, η αναμέτρηση στο “Βικελίδης” είχε πολύ καλό ρυθμό, αφού οι δυο ομάδες έδειξαν τις επιθετικές τους διαθέσεις. Το ματς πάντως “σημαδεύτηκε” από τη φάση του 10′. Σε διεκδίκηση του Καμαρά με τον Δεληζήση, ο παίκτης του Παναιτωλικού έδειξε να σφαδάζει από τον πόνο, έχοντας πάθει ζημιά στο γόνατο (σ.σ. για 3η φορά στην καριέρα του).

Τρία λεπτά αργότερα, ο Άρης “άγγιξε” το 1-0, σε σουτ του Γιουνές. Οι Αγρινιώτες πάντως στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να “σοκάρουν” τους Θεσσαλονικείς. Ο Βαλεριάνος όμως έκανε σωτήρια παρέμβαση στο τετ-α-τετ του Μανά με τον Κουέστα. Το γκολ ήρθε λίγο αργότερα..

Στο 27′ είχαμε τη φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Δεληζήσης έκανε φοβερό λάθος, ο Μοράρ έφυγε σε τετ-α-τετ και ο Κουέστα τράβηξε από το σορτσάκι, κάνοντας πέναλτι και βλέποντας την κόκκινη κάρτα. Ο 24χρονος Αναγνωστόπουλος μπήκε στη θέση του Γιουνές, αλλά στο ντεμπούτο του με τον Άρη είδε τον Μάζαουρεκ να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ από τα… 11 βήματα!

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε, ο Άρης είχε άλλες δυο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Στο 33′ ο Κυριακίδης απομακρύνει ίσα-ίσα το γύρισμα του Γκαρσία, μπροστά από τον Ντιγκινί, ενώ στο 39′ ο πορτιέρε του Παναιτωλικού έκανε απίθανη επέμβαση σε σουτ του Ριέρα.

Το ματς διατήρησε τον καλό του ρυθμό και στην επανάληψη. Ο Άρης έδωσε χώρους στον Παναιτωλικό, ψάχνοντας μια καλή αντεπίθεση. Στο 63′ όμως η αμυντική του λειτουργία αδράνησε σε εκτέλεση κόρνερ στο 63′ και ο νεαρός στόπερ, Μαλής, έκανε το 0-1 με προβολή και πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του!

Ο Άρης δεν άφησε το ματς να του… ξεφύγει και κατάφερε να ισοφαρίσει τους 11 του Παναιτωλικό. Στο 71′ ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ντιγκινί (έπαιξε κεντρικός επιθετικός μετά την αλλαγή του Γιουνές) πετάχτηκε μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναιτωλικού και έκανε το 1-1.

Στο 73′ ο Αναγνωστόπουλος είχε μια πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Μάζουρεκ, βγάζοντας την μπάλα κόρνερ. Η συνέχεια της φάσης “έφερε” το 1-2 για τον Παναιτωλικό! Ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σιώπης μπερδεύτηκε και αντί να διώξει πήδηξε πάνω από την μπάλα, ο Αναγνωστόπουλος αιφνιδιάστηκε και… την βοήθησε να φτάσει στα δίχτυα του. Ο Άρης έψαξε στα υπόλοιπα λεπτά την ισοφάριση, ρίσκαρε για να αποφύγει την ήττα, αλλά στο 86′ ο Κυριακίδης έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Βέλεθ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς…

newsit.gr