Απόφαση-δυναμίτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την "εγκληματική οργάνωση"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 15:44 Απόφαση-δυναμίτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την "εγκληματική οργάνωση"
Απόφαση που ενδέχεται να αλλάξει άρδην τον ποδοσφαιρικό χάρτη έλαβε σήμερα το Δικαστήριο μετά την απολογία του πρώην αναπληρωτή προέδρου της πειθαρχικής επιτροπής της Football League -για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης"-, Χαρίλαου Ζυγογιάννη, ο οποίος δήλωσε αθώος. Ασχέτως της δήλωσής του, του απαγορεύθηκε οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μέχρι νεωτέρας.
 
Ο κ. Ζυγογιάννης -που είναι και επίτιμος αντιεισαγγελέας Εφετών- ήταν ο πρώτος που απολογήθηκε στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη.

Η κατηγορία με την οποία βαρύνεται είναι δωροδοκία/δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος και η απόφαση του Δικαστηρίου μπορεί να επιφέρει ντόμινο εξελίξεων αν επιβληθεί σε κάποιον εν ενεργεία παράγοντα, αθλητή ή διαιτητή.  

Πλέον, σειρά έχουν παράγοντες και μεγαλοστελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως και ένας πρόεδρος ΠΑΕ της Super League.

"Εγώ ήμουν ένα απλό μέλος της Πειθαρχικής επιτροπής που δίκασε έναν αγώνα, το Εθνικός Γαζώρου – Τύρναβος, και η απόφαση αυτή στη συνέχεια δεν κρίθηκε σωστή. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορούμαι", δήλωσε ο κ. Ζυγογιάννης.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση