Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: “Περίπατος” στη Λιβαδειά για τους Πειραιώτες!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 21:10 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: “Περίπατος” στη Λιβαδειά για τους Πειραιώτες!

Την πρώτη του νίκη για το 2019 σημείωσε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε με 2-0 του Λεβαδειακού εκτός έδρας, χάρη σε δύο γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, παραμένοντας έτσι “ζωντανός” και στο “κυνήγι” του ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Γκερέρο να “καθαρίζει” το ματς στο 50′ και τους Πειραιώτες να χάνουν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, εμφανίζοντας πάντως τα γνωστά προβλήματα στην τελική προσπάθεια. “Πάλεψαν” για ένα γκολ οι γηπεδούχοι, αλλά Στανόγεβιτς, Ιωαννίδης και Μαρκόφσκι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα τους.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, με τον Γκερέρο να κάνει γύρισμα από δεξιά και τον Φορτούνη να κοντράρεται την ώρα που πήγαινε να πλασάρει, με τη μπάλα όμως να καταλήγει τελικά στα δίχτυα, ξεγελώντας και τον Μπάγιτς.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν μάλιστα να “πιέζουν” και δημιουργώντας διαρκώς “ρήγματα” από τα πλάγια, κυρίως με Ποντένσε και Ομάρ, έφερναν συνέχεια τη μπάλα μέσα στην περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι κακές τελικές επιλογές, αλλά και κάποιες καίριες επεμβάσεις των αμυντικών απέτρεψαν ένα δεύτερο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Λεβαδειακός είχε να αντιπαρατάξει μόλις δύο ευκαιρίες με τον Στανόγεβιτς με την πρώτη να αναγκάζει τον Σα σε τρομερή απόκρουση, μετά από σουτ στα όρια της περιοχής.

Με πανομοιότυπο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά “φουριόζος” στο ματς και αφού πρώτα έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Μπουχαλάκη να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά από κοντά τον Μπάγιτς, ο ίδιος παίκτης έκανε “γλυκιά” σέντρα στο 50′ προς τον Γκερέρο και ο Ισπανός με κεφαλιά έκανε το 0-2 για την ομάδα του.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να “πιέζει” και “απείλησε” τόσο με τον Ποντένσε στο 55′, όσο και με τους Μπουχαλάκη (59′) και Γκερέρο (65′), ενώ είχε προηγηθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει άουτ σε τετ-α-τετ, από λάθος του Σισέ.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, το ματς ήταν πάνω – κάτω, με τον Λεβαδειακό να ψάχνει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς, αλλά τον Μαρκόφσκι στο 82′ να “κλωτσά” τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, στέλνοντας άουτ τη μπάλα, σε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή. Κάπως έτσι, το 0-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, δίνοντας την πρώτη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” στο 2019.

Οι συνθέσεις στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Λεβαδειακός (Σανίνο): Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73′ Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (62′ Σαβατογκό), Ιωαννίδης (73′ Μαρκόβσκι).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (81′ Νάτχο), Γκερέρο (92′ Χασάν).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση