Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακός – Ξάνθη: “Καθάρισε” την πρόκριση με Ποντένσε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 21:29 Ολυμπιακός – Ξάνθη: “Καθάρισε” την πρόκριση με Ποντένσε

Πειστική εμφάνιση! Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ξάνθη με 3-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχασαν αρκετές ευκαιρίες οι “ερυθρόλευκοι” - Με πέναλτι το γκολ των Ακριτών - Δυο τέρματα ο Ποντένσε - Αποχώρησε τραυματίας ο Μπουχαλάκης.

Πανιώνος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και τώρα… Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καλύτεροι από τη Ξάνθη και έφτασαν στο 3-1 που τους έδωσε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά και το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορώντας την μπάλα και περιορίζοντας τη Ξάνθη στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκε. Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν πολύ κινητικοί από την αριστερή τους πτέρυγα με τους Μασούρα και Τσιμίκα. Ο δεύτερος είχε και την πρώτη τελική του ματς, με τον Ζίφκοβιτς (11′). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός έκανε την σκαστή κεφαλιά -μετά από σέντρα τυ Ποντένσε- ωστόσο έστειλε άουτ την μπάλα.

Γενικά, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου είχε μια πολύ καλή εικόνα, κάνοντας πολλές φορές κίνηση κρυφού φορ. Η πρώτη επιθετική παρουσία της Ξάνθης ήρθε στο 27′, με τον Σιλά να βγάζει τη συρτή μπαλιά στον Καστρο, που όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά. Η πίεση του Ολυμπιακού πάντως… καρποφόρησε στο 29′ και είχε την “υπογραφή” του Νάτχο! Ο μέσος των “ερυθρόλευκων” έκανε απίστευτη μακρινή κάθετη στον Ποντένσε, τον έβγαλε φάτσα με τον Ζίφκοβιτς και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Παρά τη μικρή… άνοδο της Ξάνθης (είχε μικρές εξάρσεις), ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και στο στο φινάλε του ημιχρόνου είδε τον Ζίφκοβιτς να λέει μεγάλο “όχι” στα σουτ των Ποντένσε (44′) και Χασάν (45′). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων. H φάση ξεκίνησε από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ποντένσε που δεν δόθηκε φάουλ, ο Τοροσίδης απώθησε από πίσω τον Ντζουρίτσκοβιτς, ενώ οι Μπαξεβανίδης και Φορτούνης είχαν μεταξύ τους αψιμαχία.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να πετύχει ένα ακόμα τέρμα αλλά ο Ζίβκοβιτς ήταν και πάλι εκεί για να τον σταματήσει. Η πρόκριση πάντως κρίθηκε πολύ γρήγορα! Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τα πράγματα να κυλούν όπως θα ήθελε, αφού στο 52′ ο Χασάν έκανε το 2-0, ενώ στο 61′ ο Ποντένσε πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας το 3-0.

Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε τις μαζεμένες αλλαγές του Μαρτίνς, βγήκε μπροστά για να σκοράρει και τα κατάφερε στο 75′. Οι Ακρίτες κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Τσιμίκα -μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη- και ο Μπρίτο εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 3-1. Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες, αφού ο Μπουχαλάκης -πέρασε σαν αλλαγή στο ματς- απέκτησε πρόβλημα τραυματισμού και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, αφού ο τεχνικός των Πειραιωτών είχε κάνει και τις τρεις κινήσεις του. Στα αξιοσημείωτα, το ντεμπούτο του Σολδάνο με την “ερυθρόλευκη” φανέλα.

newsit.gr