Super League: Τρένο η ΑΕΚ, κέρδισε (0-2) και μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 22:06 Super League: Τρένο η ΑΕΚ, κέρδισε (0-2) και μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο

Τρίτη σερί νίκη για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα...

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με γκολ των Μάνταλου στο 14΄ και Πόνσε στο δεύτερο λεπτά των καθυστερήσεων, σημείωσε την τρίτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα και μείωσε τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς, με παιχνίδι περισσότερο. Το πρώτο γκολ της Ένωσης δεν θα έπρεπε κατακυρωθεί πάντως, καθώς ο αρχηγός της πρωταθλήτριας είχε υποπέσει σε παράβαση πριν σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα ενθουσιώδες ξεκίνημα, που τους απέφερε δύο πολύ καλές ευκαιρίες σε ένα λεπτό: στο 4΄ το δυνατό δεξί σουτ του Ντουρμισάι από πλάγια θέση εντός της περιοχής υποχρέωσε τον Μπάρκα σε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. 

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν το γκολ του Μάνταλου στο 14΄, που όμως δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συνεργάστηκε με τον Πόνσε, αλλά πήρε την μπάλα με το χέρι για να τη φέρει μπροστά του και να νικήσει τον Μανοΐλοβιτς για το 0-1. Οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Ευαγγέλου, ο οποίος έμεινε ασυγκίνητος. Από εκείνο το σημείο και ύστερα μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν ένα δυνατό σουτ του Μπακασέτα στο 45΄, που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων. Νωρίτερα (37΄) ο Κεϊτά είχε αποχωρήσει τραυματίας, κατά πάσα πιθανότητα με πρόβλημα στους συνδέσμους.

Το μοτίβο του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή και είχαν μια καλή στιγμή με τον Οικονόμου στο 48΄, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος σε εκτέλεση κόρνερ αλλά αστόχησε. Προϊόντος του χρόνου ο Πανιώνιος επιχείρησε να ανεβάσει τις γραμμές του και στο 61΄ ο Ντουρμισάι απείλησε για δεύτερη φορά τον Μπάρκα, όταν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ομάδα του Ουζουνίδη είχε την τύχη με το μέρος της στο 80ό λεπτό, όταν σε γύρισμα του Κούρντι από δεξιά ο Γκάλο με κεφαλιά προσπάθησε να γυρίσει στον τερματοφύλακά του, χωρίς όμως να έχει δει τη θέση του Μπάρκα, στέλνοντας την μπάλα σχεδόν να αγγίξει το αριστερό δοκάρι της εστίας του και να καταλήξει κόρνερ. Σε μεγάλο βράδυ ο διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ, κράτησε τη νίκη στο 88΄ όταν πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση, σε σουτ του Τσιλούλη από το ημικύκλιο της περιοχής.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε διώξιμο του Χουλτ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έκανε τραγικό λάθος, «πρόσφερε» την μπάλα στον Πόνσε και ο Αργεντινός την έστειλε τη μπάλα για το 0-2, σημειώνοντας ταυτόχρονα το 11ο προσωπικό τέρμα του στο πρωτάθλημα, σκοράροντας για τρίτο συνεχή αγώνα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά (65΄ Καμαρά), Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Κούρντι, Κεϊτά (39΄ Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Ντουρμισάι, Σιντί Αλί (77΄ Τσιλούλης).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Μπακασέτας (81΄ Μπογέ), Γκάλο, Κλωναρίδης (61΄ Κρστίτσιτς), Πόνσε (90΄+3 Αλμπάνης).


Πηγή: iefimerida.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση