Παναθηναϊκός – ΑΕΛ: Έγκλημα και τιμωρία! Νέα “γκέλα” στο ΟΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 23:26 Παναθηναϊκός – ΑΕΛ: Έγκλημα και τιμωρία! Νέα “γκέλα” στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα και στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, παρότι αγωνίστηκε από το πρώτο λεπτό με παίκτη παραπάνω και βρέθηκε με το “καλημέρα” μπροστά στο σκορ.

Οι “πράσινοι” ήταν αδικαιολόγητα χαλαροί, με τον Ντέλετιτς να τιμωρεί το “τριφύλλι” και να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στους ψυχωμένους “βυσσινί”, οι οποίοι έδωσαν συνέχεια στην ανοδική τους πορεία.

Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι ήταν κακός, είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά του την στέρησε ο διαιτητής Παπαδόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι του Ζίζιτς στον Μακέντα, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Ο αγώνας

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Παναθηναϊκός. Μόλις 38 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο ο Γκόικοβιτς ανέτρεψε τον Μακέντα, αποβλήθηκε και ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα, κάνοντας το 1-0 στο 3ο λεπτό.

 

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να πιέσουν και να “καθαρίσουν” από νωρίς το παιχνίδι, αλλά ο Εμμανουηλίδης αστόχησε από καλή θέση λίγα λεπτά αργότερα. Το “τριφύλλι” έβγαλε διάθεση για μερικά λεπτά και στη συνέχεια χαλάρωσε αδικαιολόγητα.

Οι παίκτες του Δώνη δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Κρίστινσον μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.

Από την πλευρά της, η ΑΕΛ τιμώρησε τη χαλαρότητα του Παναθηναϊκού στο 54′. Ο Μαυρομάτης έκανε λάθος στη γραμμή του πλάγιου, ο Ντέλετιτς «έκλεψε» την μπάλα και με ωραία ατομική προσπάθεια ισοφάρισε, εκθέτοντας τους αμυντικούς του “τριφυλλιού”.

Η εξέλιξη και η ισοφάριση των Θεσσαλών, σε μια εντελώς ανύποπτη φάση, επηρέασε τους παίκτες του Δώνη και παρά τις παρεμβάσεις που επιχείρησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν στη συνέχεια να απειλήσουν την εστία του Κρίστινσον, ως το 87ο λεπτό!.

Σ’ εκείνο το σημείο κι έπειτα από εκτέλεσε κόρνερ, ο Μακέντα προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς ο Ζίζιτς τον τράβηξε από τη φανέλα.

Ο ρέφερι Παπαδόπουλος δεν είδε την πεντακάθαρη ανατροπή του Ιταλού επιθετικού, με τους “πράσινους” να πιέζουν στις καθυστερήσεις, αλλά τον Κρίστινσον να λέει διπλό “όχι” στον Κουρμπέλη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Μαυρομάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63΄ Μουνιέ), Μπουζούκης (46΄ Άλτμαν), Εμμανουηλίδης (75΄ Χατζηθεοδωριδης), Μακέντα.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (7΄ Γκόλιας), Ντέλετιτς (77΄ Μόρας), Σικάβκα (59΄ Ακόστα), Νούνιτς.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση