Αστέρας – Ολυμπιακός: Διπλό με ελληνικό δίδυμο “φωτιά”! Φορτούνης και Λάζαρος “καθάρισαν” στην Τρίπολη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 23:39 Αστέρας – Ολυμπιακός: Διπλό με ελληνικό δίδυμο “φωτιά”! Φορτούνης και Λάζαρος “καθάρισαν” στην Τρίπολη

Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του και στη 18η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός επικράτησε και στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και δείχνει ικανός να εξαντλήσει τις ελπίδες του για τον τίτλο στη Superleague.

Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του αγώνα, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν και στα δύο γκολ, με τον Τρικαλινό μέσο να ανοίγει το το σκορ κόντρα στην παλιά του ομάδα και τον Λάζαρο να “τελειώνει” το ματς με προβολή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και έκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης στα καρέ του, “πιέζοντας” για ένα γρήγορο γκολ. Ο Ποντένσε νικήθηκε όμως από τον Παπαδόπουλο στο 5′ και ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε για λίγο σε μία εκτέλεση φάουλ στο 8′.

Ο Αστέρας προσπάθησε στη συνέχεια να ισορροπήσει το ματς και να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις, φθάνοντας μάλιστα κοντά στο να το πετύχει. Μόλις στην πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα, ο Τσιλιανίδης έκανε εξαιρετικό γύρισμα από δεξιά και ο Φερνάντεθ σούταρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Σα.

Οι Πειραιώτες γλίτωσαν έτσι το “σοκ” και επιπλέον, στην αμέσως επόμενη φάση στο 28ο λεπτό του αγώνα, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε “μαγική” μπαλιά στον Φορτούνη και αυτός μόνος του μέσα στην περιοχή, κατέβασε ιδανικά την μπάλα και με τρομερό σουτ πέφτοντας, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το γκολ του αρχηγού των “ερυθρολεύκων” έριξε το ρυθμό του αγώνα και έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού και ο Κυριακόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Σα με ωραίο σουτ στο 44′, στην καλύτερη φάση του ματς πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο και ευτύχησε να βρει γρήγορα και ένα δεύτερο γκολ. Από ένα φάουλ του Φορτούνη στο 51′ ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε στον “ύπνο” την άμυνα του Αστέρα και με προβολή έκανε το 0-2 για την ομάδα του.

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς, αφού στη συνέχεια οι Πειραιώτες ήλεγξαν το ρυθμό και μάλιστα ήταν αυτοί που “απείλησαν” και με τρίτο γκολ. O Ποντένσε όμως έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, πρώτα για να πετύχει το γκολ της χρονιάς, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και στη συνέχεια για να “καθαρίσει” το ματς, χάνοντας σε τετ-α-τετ από τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να κάνει πάντως το ματς θρίλερ στα τελευταία λεπτά, καθώς στο 84′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται όμως σωστά ως οφσάιντ, για να μπει έτσι οριστικό τέλος στην υπόθεση νίκη.

Οι συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης –  Ολυμπιακός

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος (76′ Ρόλε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (77′ Βλάχος), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας (56′ Μανιάς).

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78′ Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (, Ποντένσε, Χάσαν (63′ Γκερέρο).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση