ΑΕΚ – Λεβαδειακός: «Σβηστή» κυριαρχία με Πόνσε! Και τώρα… ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 19:26 ΑΕΚ – Λεβαδειακός: «Σβηστή» κυριαρχία με Πόνσε! Και τώρα… ΠΑΟΚ

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της και 12η συνολικά πέτυχε η ΑΕΚ, που επικράτησε εντός έδρας του Λεβαδειακού με 1-0, στον εξ αναβολής αγώνα για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έτσι, η Ένωση συνεχίζει να… καταδιώκει τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, περιμένοντας μάλιστα τον πρωτοπόρο της Superleague στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Κυριακή.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Πόνσε στο 24΄ με καρφωτή κεφαλιά, γκολ με το οποίο ο Αργεντινός έφθασε τα 12 στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός, που υπέστη τη 12η ήττα στο πρωτάθλημα, παραμένει εντός της ζώνης του υποβιβασμού, καθώς είναι προτελευταίος με 12 βαθμούς.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και πιέζοντας για να φτάσει με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ. Ο Μπακασέτας έδειξε ιδιαίτερα κινητικός στο ξεκίνημα του αγώνα, όπως και οι Γκάλο, Κρίστιτσιτς, Πόνσε και Λιβάγια. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν καλή ανάπτυξη και ανάγκασαν τον Λεβαδειακό να περιοριστεί στο να αμύνεται.

Το… μονότερμα της ΑΕΚ συνεχίστηκε, με τον Λεβαδειακό να μην μπορεί να “ανασάνει” Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για να μπει και το είδαμε στο 24′. Ο Γκάλο έβγαλε υποδειγματική σέντρα για τον Πόνσε, που έκανε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά (σκόραρε για 4η σερί αγωνιστική κι έφτασε τα 12 γκολ).

Πέρα από ένα καλό “ανέβασμα” του Ιωαννίδη στο 25′ (αντέδρασε σωστά ο Μπάρκας στη σέντρα που βγήκε από αριστερά) η ΑΕΚ δεν.. ανησύχησε σε άλλη φάση. Μάλιστα, οι “κιτρινόμαυροι” πλησίασαν στο 2-0. Έπειτα από χαμηλή σέντρα του Λιβάγια στο 35′, ο Μπακασέτας κοντρόλαρε στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε τον Μπάγιτς, αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού απέκρουσε ενστικτωδώς!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη. Αν και δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ΑΕΚ κυριάρχησε εντός αγωνιστικού χώρου, την ώρα που ο Λεβαδειακός -για μεγάλο χρονικό διάστημα- έδιωχνε την μπάλα από την περιοχή του.

Αυτό έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να… ασχοληθούν και το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ! Ο Λεβαδειακός προσπάθησα να ανεβάσει.. στροφές για να κάνει τη “ζημιά” στην Ένωση, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση στα καρέ του Μπάρκα (παρά τα λάθη που έκανε ο Έλληνας πορτιέρε σε… παιχνίδι με τα πόδια). Έτσι, το «εύθραυστο» 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση