ΑΕΚ: Με… αύρα Χιμένεθ πέρασε από το Περιστέρι! «Φωνάζει» ο Ατρόμητος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 23:03 ΑΕΚ: Με… αύρα Χιμένεθ πέρασε από το Περιστέρι! «Φωνάζει» ο Ατρόμητος

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ. Ο Μάνολο Χιμένεθ, στο τρίτο του ντεμπούτο στον πάγκο της Ένωσης, οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στη νίκη (0-1) επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 26 ή 27 Φεβρουαρίου, με το γκολ του Πόνσε να χωρίζει την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Ο Αργεντινός βρήκε και πάλι δίχτυα, αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα, με τους Περιστεριώτες να «φωνάζουν» για το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος.

Οι γηπεδούχοι είχαν δίκιο, καθώς ο Καρασαλίδης ανέτρεψε τον Χρήστο Αλμπάνη εκατοστά έξω από την περιοχή, αλλά ο ρέφερι δεν είδε καλά τη φάση.

 

Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ, καθώς ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Τσόσιτς.

Σε κλίμα γενικότερου… δισταγμού, η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν το σουτ-άουτ του Μπογέ μετά από έξοχο συνδυασμό των Λιβάγια, Χουλτ στο 32΄. Ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται, δικαίως, για το χέρι του Χουλτ στην περιοχή της ΑΕΚ το οποίο δεν καταλόγισε ως παράβαση ο Σιδηρόπουλος στο 28΄.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Στο 54′ το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 20 λεπτά λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Στο 82΄ έγινε η φάση που άλλαξε τον ρου του παιχνιδιού. Ο Καρασαλίδης ανέτρεψε τον Χρήστο Αλμπάνη εκατοστά έξω από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, με την απόφαση να είναι λανθασμένη και να προκαλεί πολύ μεγάλη ένταση, μιας και οι Περιστεριώτες ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με τον Σιδηρόπουλο.

Ο Πόνσε ευστόχησε από τη βούλα και άνοιξε το σκορ στο 86΄, αλλά τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με τις νέες καθυστερήσεις που προστέθηκαν στη φάση του πέναλτι, απέμεναν ακόμα 25-30 λεπτά στα οποία ο Ατρόμητος θα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Δεν κατάφερε όμως να απειλήσει, καθώς η ΑΕΚ «οχυρώθηκε» μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα και δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί ούτε μία επικίνδυνη φάση. Ετσι, ο Χιμένεθ αναδείχθηκε νικητής στο τρίτο ντεμπούτο του στην Ενωση, όπως είχε κάνει και στα δύο προηγούμενα, το 2010 με τον Αρη και το 2017 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Μπρούνο, Κορτ (90΄ Μάντσον), Μπουσουλάτζιτς, Μανούσος (78΄ Ενσικουλού), Ουάρντα, Κωτσόπουλος (79΄ Κουλούρης).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (9΄ λ.τρ. Τσόσιτς), Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Λιβάγια (90+25΄ Κλωναρίδης), Γκάλο, Μπογέ (81΄ Αλμπάνης), Πόνσε.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση