Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε… αγχολυτικό το «τριφύλλι»! Μπλέκουν οι Αρκάδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 22:29 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε… αγχολυτικό το «τριφύλλι»! Μπλέκουν οι Αρκάδες

Χρειαζόταν τη νίκη και τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη μάχη στο... κρύο ΟΑΚΑ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και κατάφερε -με πολύ κόπο- να πάρει το πρώτο του “τρίποντο στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (1-0) και να μείνει έτσι... ζωντανός στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα της Superleague. Κοντά στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας παρέμειναν οι Αρκάδες.

Επιστροφή στις νίκες (πρώτη στο β΄ γύρο) ύστερα από τρεις αγωνιστικές για τον Παναθηναϊκό, που με γκολ του Άλτμαν στο 16 επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στην εναρκτήρια συνάντηση της 21ης αγωνιστικής

Ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι κοντά στην πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα (31 β.), την ώρα που οι Αρκάδες γνώρισαν την έκτη τους ήττα στους επτά τελευταίους αγώνες τους και δυσκολεύονται πολύ να “ξεκολλήσουν” από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού (21 β.).

Το παιχνίδι…

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου. Αν και έδειξε μεγαλύτερη επιθετική διάθεση, ο Παναθηναϊκός βρήκε μεγάλη δυσκολία να βρει κενούς χώρους και να πλησιάσει στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Ο Αστέρας Τρίπολης πίεσε ψηλά και έψαξε τις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη του μεγάλη φάση στο ματς όμως, ο Παναθηναϊκός πλησίασε “άγγιξε” το γκολ. Ο Κάτσε έβγαλε τη… γλυκιά σέντρα, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 16′ όμως ο Δημήτρης Κουρμπέλης (ταλαιπωρείται από ένα κάταγμα στη μύτη και έπαιξε με μάσκα) δημιούργησε το γκολ του “τριφυλλιού”. Ο Έλληνας μέσος έβγαλε τη σκαφτή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας του Αστέρα Τρίπολης, ο Άλτμαν κατέβασε με το στήθος, γύρισε το κορμί του και με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0.

Ο Ισραηλινός πέτυχε έτσι το πρώτο του γκολ στη φετινή Superleague και σκόραρε μετά από 13 μήνες, έχοντας μείνει εκτός δράσης για 10 μήνες, λόγω του σοβαρού τραυματισμού. Το τελευταίο του γκολ το είχε πετύχει στις 20/1/2018 στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Κέρκυρα 4-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε.. στροφές στη συνέχεια και προσπάθησε να εκμεταλευτεί τα αμυντικά κενά που παρουσίασε (ειδικά από τα δεξιά της άμυνας του). Στο 25′ ο Φερνάντες μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, αλλά έκανε τραγικό γύρισμα -με το δεξί του πόδι- καθώς σήκωσε την μπάλα και δεν κατάφερε να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Μανιά. (υπάρχει περίπτωση να προσπάθησε να πλασάρει από δύσκολη γωνία). Πέντε λεπτά αργότερα ο Κυριακόπουλος έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, ο αμαρκάριστος Καλτσάς πήγε να κάνει κάτι σαν προβολή με πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ. Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα, αλλά οι δυο αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να φτιάξουν άλλη μεγάλη φάση.

Η ομάδα του Παράσχου μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, κυκλοφόρησε αρκετά την μπάλα και στο 57′ έχασε τρομερή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Φερνάντεθ έβγαλε έξυπνη κάθετη στον Μανιά, ο Έλληνας επιθετικός -από τον άξονα και λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή- βγήκε φάτσα με τον Διούδη, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι δυο τεχνικοί προχώρησαν σε αλλαγές στην επίθεση τους. Ο Μουνιέ πέρασε στη θέση του Άλτμαν, ενώ ο Αραβίδης αντικατέστησε τον Μανιά. Η… ατυχία όμως χτύπησε στο 68′ τον Κουρμπέλη, που ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας μέσος έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής διέκοψε αμέσως το ματς καθώς ο αρχηγός των “πράσινων” είχε αίμα στη μύτη του (έχει κάνει εσωτερικά ράμματα). Λίγα λεπτά αργότερα, αντικαταστήθηκε από τον Χρήστο Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μην κλειστεί στην άμυνα του και στο 77′ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε κάθετη στον Μακέντα, ο Ιταλός πλάσαρε τον Παπαδόπουλο, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Ο Αστέρας Τρίπολης όμως ήταν αυτός που πίεζε για το γκολ, κάτι που ανάγκασε τον Γιώργο Δώνη να περάσει στο ματς τον Πούγγουρα. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων δεν ήταν τέτοιες για να κάνουν “ζημιά” στους “πράσινους”, που επέστρεψαν τελικά στα “τρίποντα” μετά από δυο αγώνες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση