Πήρε τον τίτλο στη Μασσαλία ο Τσιτσιπάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 18:52 Πήρε τον τίτλο στη Μασσαλία ο Τσιτσιπάς

Τον δεύτερο τίτλο του σε τουρνουά ATP πανηγύρισε πριν από λίγο στη Μασσαλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό με 2-0 σετ (7-5, 7-6 (5)) του Κουκούσκιν και κατέκτησε τον τίτλο.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος του σε ATP τουρνουά και τρίτος γενικά. Αφού είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες του στη Στοκχόλμη και το Next Gen.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν “χέρι-χέρι” μέχρι το 5-5. Σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5 και στη συνέχεια “έσπασε” το σερβίς του Καζάκου και πήρε το σετ με 7-5, μετά από περίπου 50 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Κουκούσκιν... άλλαξε μπλουζάκι και μετά το 1-1, ο Έλληνας πρωταθλητής αισθάνθηκε ελαφρές ενοχλήσεις στα δεξιά πλευρά. Δεν αποκλείεται αυτό να του “στοίχισε” προσωρινά, καθώς ο Καζάκος αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-3. Όμως, ο Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι το μέλλον του παγκοσμίου τένις, καθώς δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5!

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα ανακοινώσει επίσημα τη Δευτέρα η ATP και βρίσκεται ένα “σκαλοπάτι” μακριά από την κορυφαία 10άδα στον κόσμο.

Ήταν σαν να αγωνίζομαι στο σπίτι μου...

Οι Έλληνες που βρέθηκαν στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μασσαλία έκαναν τον 20χρονο θριαμβευτή του τουρνουά ATP 250 να αισθάνεται σα να αγωνίζεται... σπίτι του, όπως ο ίδιος τόνισε μετά το νικηφόρο τελικό.

Παράλληλα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε λόγο για μια «απίστευτη εβδομάδα», η οποία είχε σαν αποκορύφωμα την κατάκτηση του δεύτερου επαγγελματικού τίτλου της καριέρας του.

«Ο κόσμος της Γαλλίας αγαπάει πραγματικά το τένις, ένα χειροκρότημα σε όλους σας. Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα για μένα στη Μασσαλία, αλλά και για τον Μικαΐλ», είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς και πρόσθεσε:

«Συγχαρητήρια για την πορεία σου, ελπίζω να έχεις πολλούς τελικούς στο μέλλον. Να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές που πριν λίγα χρόνια μου είχαν δώσει και κάρτα ελευθέρας! Πιστεύατε σε μένα από το παρελθόν, είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δώσατε.

Ευχαριστώ επίσης τους Έλληνες φιλάθλους. Είδατε πολλές ελληνικές σημαίες σήμερα και αυτοί με βοήθησαν πραγματικά για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν σα να αγωνίζομαι στο σπίτι μου αφού δεν ήρθαν Έλληνες μόνο από τη Γαλλία αλλά και από την πατρίδα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υποστήριξη, τον πατέρα μου που είναι κάθε μέρα μαζί μου, όλους τους φίλους μου. Σας ευχαριστώ που πιστεύετε σε μένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ακαδημία Μουράτογλου που δεν είναι πολύ μακριά από εδώ. Ευχαριστώ όλους όσους έχουν βοηθήσει για την πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά που γίνεται όλο και καλύτερο και θα γίνει ακόμη καλύτερο στο μάλλον. Μπορούν να βελτιωθούν κι άλλα πράγματα, συνεχίζετε να κάνετε αυτό που κάνετε και σας εύχομαι τα καλύτερα».

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση