ΠΑΟΚ – Άρης: Παλικάρι και πάλι στην Τούμπα! Πρώτη εντός έδρας απώλεια για τον Δικέφαλο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 23:34 ΠΑΟΚ – Άρης: Παλικάρι και πάλι στην Τούμπα! Πρώτη εντός έδρας απώλεια για τον Δικέφαλο

Ο Άρης έμεινε όρθιος στην Τούμπα για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά. Η ομάδα του Παντελίδη, παίζοντας με ψυχή και πάθος, αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τον ΠΑΟΚ, υποχρεώνοντας τον Δικέφαλο του Βορρά στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια στο πρωτάθλημα.

Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ στο 39′ με μία βολίδα πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Βέλεθ «πάγωσε» με κοντινή κεφαλιά την Τούμπα στο 85′. Το γκολ του Άρη ήταν, πάντως, οφσάιντ, με τον σκόρερ να είναι ελάχιστα πιο μπροστά τη στιγμή που φεύγει η μπάλα από το πόδι του Ματίγια.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνης ποιότητας, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Άρη να καταθέτουν και τη ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Το πάθος ξεχείλισε, με τις μονομαχίες να είναι πολλές και δυνατές.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι από τον κόουτς Παντελίδη, ο οποίος ήταν πολύ καλά διαβασμένος. Ο Έλληνας τεχνικός μπλόκαρε τη δημιουργία του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.

Σιώπης και Ματίγια έκαναν εξαιρετική δουλειά, κλείνοντας όλους τους χώρους στο κέντρο, με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκει, πάντως, τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο μοναδικό σουτ που πήγε στο τέρμα. Ο Βιεϊρίνια, με μία βολίδα πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, έκανε το 1-0 στο 39′, νικώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει Κουέστα (σ.σ. έσκασε η μπάλα μπροστά του).

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε το προβάδισμα, ωστόσο δεν έπειθε με την απόδοση του, την ώρα που ο Άρης ήταν ακίνδυνος.

Όλα έδειχναν πως το 1-0 θα είναι το τελικό σκορ, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορετική άποψη. Οι «κιτρινόμαυροι» περίμεναν μέχρι το τέλος τη στιγμή τους κι αυτή ήρθε στο 95′, όταν ο Βέλεθ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, από αντικανονική θέση, έγραψε το 1-1, νικώντας από κοντά τον Πασχαλάκη.

Αυτή ήταν η 15η ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον στο +10 από τον δεύτερο Ολυμπιακό που αγωνίζεται αύριο (25/2) με τον ΟΦΗ και τον Άρη να είναι πέμπτος και στο +3 από τον έκτο Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (56′ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (88′ Σβιντέρσκι), Ελ Καντουρί (68′ Πέλκας), Άκπομ.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ (85′ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Μαρτίνες (64′ Γιουνές), Γκαρσία (89′ Ιντζόγλου), Ντιγκινί.

πηγή: newsit,gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση