Χιμένεθ: «Μέχρι και τα χρώματα του Άρη μου αρέσουν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 13:19 Χιμένεθ: «Μέχρι και τα χρώματα του Άρη μου αρέσουν»

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη NOVA, ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Άρη, τον οποίο θα αντιμετωπίζει η ομάδα το Σάββατο (2/3) στο «Κλ. Βικελίδης».

«Ο Αρης είναι μία ομάδα που μου αρέσει. Μέχρι και τα χρώματά του μου αρέσουν. Είναι μία καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει πολλούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές που γνωρίζω. Είναι μία περίπλοκη ομάδα, ένα δύσκολο γήπεδο. Τους υπολογίζω πολύ», τόνισε αρχικά ο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στις θετικές συνέπειες της πρόκρισης στους «4» του κυπέλλου: «Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από μία νίκη και πρόκριση ότι η ομάδα είναι χαρούμενη, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Η ομάδα θα πρέπει να δείξει το ίδιο πρόσωπο και στους αγώνες που έρχονται. Ξεχνάμε τον Ατρόμητο και κοιτάμε μπροστά. Είναι ευχάριστο που η ομάδα έχει δυο παιχνίδια πλέον πάλι μπροστά της για να φτάσει ξανά στον τελικό. Αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που είπα πριν: να δουλέψουμε».

Για το σύστημα που χρησιμοποιεί και τους τραυματίες: «Πέρυσι παίξαμε πολλά παιχνίδια με αυτό το σύστημα (3-5-2), βασιζόμενοι σε Γκάλο – Μπακάκη από δεξιά και Χουλτ – Λόπες από αριστερά. Αλλά όταν δεν έχουμε τον Χουλτ, τον Τσιγκρίνσκι, τον Λόπες πρέπει να ετοιμαζόμαστε και για άλλα πράγματα. Δοκίμασα τον Μπακασέτα αριστερά στο προηγούμενο παιχνίδι, βγήκε καλά, αλλά είναι ένα πείραμα. Το καλύτερο σύστημα για την ΑΕΚ είναι να έχει καλά όλους τους ποδοσφαιριστές της. Θα ήθελα να έχω τους τρεις αμυντικούς που είναι τραυματίες. Η ομάδα χρειάζεται μία φρεσκάδα σε αυτή τη γραμμή».

Σε ερωτήσεις που αφορούσαν συγκεκριμένους παίκτες, ο Χιμένεθ δήλωσε:

– Για τον Τσιγκρίνσκι: ««Βελτιώνεται συνεχώς, αλλά θα περιμένουμε. Δεν θέλουμε ούτε να βιαστούμε, ούτε να κάνουμε λάθη. Το σημαντικό είναι ότι ο Τσιγκρίνσκι είναι μεγάλος επαγγελματίας. Δεν εχει σταματήσει να δουλεύει για να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση εκεί που πρέπει».

– Για τον Μάνταλο: «Κατά την ταπεινή μου άποψη αν δεν είναι ο καλύτερος, είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα. Ειμαι περήφανος που ο Μάνταλος είναι ένα πολυεργαλείο. Όταν ήρθα στην Ελλάδα μου είπαν ότι είναι λάθος να χρησιμοποιώ τον Μάνταλο στα άκρα. Παίζει παντού. Είτε στα άκρα, είτε στην επίθεση, είτε ως 10άρι, είτε ως μέσος».

– Για τον Μπογέ: «Ηταν πολύ σημαντικός στο ματς με τον Απόλλωνα. Ξέραμε ότι θα είχαμε μπάλες έξω από την περιοχή που θα έπρεπε να τις εκμεταλλευτούμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αντικαταστάτης του Μάνταλου, του Πόνσε ή του Λιβάγια. Είναι σημαντικός και κατά τη διάρκεια των επόμενων παιχνιδιών θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής όπως όλοι. Άπαντες πρέπει να ξέρουν ότι ένα παιχνίδι δεν το κερδίζεις με 11, αλλά με 14 ποδοσφαιριστές και πρέπει να είναι έτοιμοι όποτε τους ζητηθούν».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση