Βασιλειάδης: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία για την διαλεύκανση των επεισοδίων στα γήπεδα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 13:49 Βασιλειάδης: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία για την διαλεύκανση των επεισοδίων στα γήπεδα»

“Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα μας δώσει τα όπλα στη φαρέτρα μας απέναντι στη βία” ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας για τα πρόσφατα επεισόδια σε αγώνα υδατοσφαίρισης γυναικών.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης χαρακτήρισε θλιβερά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γλυφάδα για την τρίτη φάση της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, τονίζοντας παράλληλα ότι καταδεικνύουν την αναγκαιότητα του νέου αθλητικού νόμου για την ποινική αντιμετώπιση όσων συλλαμβάνονται.

Τα επεισόδια καταδίκασαν και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Γίναμε μάρτυρες θλιβερών γεγονότων που καταδεικνύουν και την αναγκαιότητα του νέου αθλητικού νόμου για την ποινική αντιμετώπιση όσων συλλαμβάνονται. Δεν θα ήταν σωστό να μιλήσω για το τι έκανε η αστυνομία και αν είμαστε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Θα ακολουθήσω την ίδια τακτική που είχα ακολουθήσει και σε προηγούμενα επεισόδια. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης και συμπλήρωσε:

«Και σε αυτή την περίπτωση, και στο ξυλοδαρμό του διαιτητή, θα έχουμε πιστεύουμε πάλι τη διαλεύκανση τους που σε συνδυασμό με το νέο νόμο πλαίσιο θα μπορέσουμε να δώσουμε τα όπλα στη φαρέτρα μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και ιδίως σε μια περίοδο 10ετούς οικονομικής κρίσης μπορεί στα γήπεδα να βρίσκει πιο πρόσφορο έδαφος. Πρέπει να στείλουμε τα σωστά μηνύματα, και με το νομοσχέδιο αυτό κάνουμε».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση