Μικρές άγνωστες ιστορίες για τον εορτάζοντα Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 20:17 Μικρές άγνωστες ιστορίες για τον εορτάζοντα Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ο «Ζοτς» κλείνει σήμερα τα 59 του χρόνια

Αποτελεί αναμβισβήτητα έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους προπονητές μπάσκετ και για πολλούς, τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 59 χρόνια στο Τσάτσακ της ενωμένης -τότε- Γιουγκοσλαβίας και με αυτήν την αφορμή σας παρουσιάζουμε κάποιες μικρές άγνωστες ιστορίες για τη ζωή του, καθώς οι αγωνιστικές του επιτυχίες είναι χιλιοκαταγεγραμμένες...

  1. Στις 24 Φεβρουαρίου 1997, στον αυτοκινητόδρομο Αλμπαθέτε- Μαδρίτης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του που προσέκρουσε σε τηλεφωνικό θάλαμο. «Για λίγα δευτερόλεπτα νόμισα ότι πέθανα και πως ξαφνικά αναστήθηκα. Από τότε κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η ζωή», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.
  2. Έχει βρεθεί κρατούμενος στη φυλακή, δύο φορές (και όχι μία όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι). Την πρώτη ήταν για «κοπάνα» από το στρατό και την δεύτερη επειδή παρέσυρε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του μία ηλικιωμένη γυναίκα στα τέλη της δεκαετίας του '80. «Έμαθα πολλά από αυτό το περιστατικό. Ο άνθρωπος παίρνει διδάγματα από τέτοια άσχημα γεγονότα».
  3.  Το μεγαλύτερό του σφάλμα ήταν όταν έγινε head coach της εθνικής Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Η επόμενη ημέρα από την αποτυχία της ομάδας στη διοργάνωση ήταν πολύ δύσκολη για τον «Ζοτς». Για έξι ώρες βρισκόταν «ανακρινόμενος» σε τηλεοπτικό στούντιο από τους Σέρβους τηλεθεατές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σέρβικη τηλεόραση έδειχνε τη συγκεκριμένη συνέντευξη πάνω από 50 φορές σε τρεις ημέρες!
  4. Διαβάζει πολύ λογοτεχνία, με τον αγαπημένο του συγγραφέα να είναι ο Ντοστογιέφσκι. Ακούει Μπομπ Ντίλαν, λατρεύει το ισπανικό φλαμένγκο και τον...«δικό μας», Αντώνη Ρέμο. Φυσικά τρελαίνεται και για το ψάρεμα.
  5. Στις αρχές του 2000 (στην πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό), υποσχέθηκε ότι εφόσον ανανέωνε τη συνεργασία του με το «τριφύλλι», θα μάθαινε Ελληνικά. Λίγα χρόνια αργότερα, το μετάνιωσε δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να μάθω τη γλώσσα πλέον για να μην καταλαβαίνω τι γράφουν οι ελληνικές εφημερίδες». Βέβαια, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Ομπράντοβιτς καταλάβαινε πολύ καλά τα ελληνικά...

news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση