Την Παρασκευή η απόφαση για το ντέρμπι «αιωνίων», αρνητικός για αναβολή ο ΕΣΑΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 16:23 Την Παρασκευή η απόφαση για το ντέρμπι «αιωνίων», αρνητικός για αναβολή ο ΕΣΑΚΕ

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η απόφαση για το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Basket League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (17/3, 17:00).

Κι αυτό, γιατί στη σημερινή σύσκεψη της Αστυνομίας δεν πάρθηκε κάποια οριστική απόφαση. Αντιθέτως, η απόφαση θα παρθεί πιθανότατα την Παρασκευή (15/3), καθώς η Αστυνομία «νίπτει τας χείρας της» αναφορικά με την διεξαγωγή του αγώνα στο φαληρικό στάδιο.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες μέλη του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού. Από την ομάδα του Πειραιά διατυπώθηκε η άποψη πως θα περιμένουν τον αυριανό (14/3) ορισμό των διαιτητών και σε περίπτωση που αυτοί δεν είναι ξένοι, τότε το ΣΕΦ δεν θα ανοίξει, ο Ολυμπιακός δεν θα βρεθεί στο γήπεδο, ενώ ούτε κι ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί εκεί.

Γι’ αυτό και η Αστυνομία καθυστερεί να πάρει την απόφασή της για το μεγάλο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, γεγονός που σημαίνει πως η αγωνία... παρατείνεται, αναφορικά με την αναμέτρηση του πρωταθλήματος, η οποία έχει περάσει από.... χίλια κύματα.

Από την πλευρά του, ο ΕΣΑΚΕ δεν επιθυμεί την αναβολή του ντέρμπι «αιωνίων». Ο λόγος είναι πως από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να μην αγωνιστούν, μιας και δεν φαίνεται πιθανό η ΚΕΔ να ορίσει ξένους διαιτητές, όπως έχει ζητηθεί, αυτή η αναβολή δεν θα προσφέρει πρακτικά τίποτα παρά μόνο προβλήματα. Κι αυτό, γιατί θα μείνει στον… αέρα ένα παιχνίδι που είναι άγνωστο πότε μπορεί να οριστεί λόγω των υποχρεώσεων των «αιωνίων» στη EuroLeague.

Υπάρχει, μάλιστα, κίνδυνος να μη βρεθεί ημερομηνία μέχρι και τη διεξαγωγή των playoffs της EuroLeague (στα οποία φαίνεται πως θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ενώ έχει ελπίδες και ο Παναθηναϊκός), ενώ η κανονική περίοδος στη Basket League θα πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί για να προκύψει τελική κατάταξη και τα ζευγάρια των playoffs.

Πηγή: filathlos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση