Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρης – Απόλλων Σμύρνης: Τον «ποδοπάτησε» και έβαλε… πλώρη για την 4η θέση!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 21:02 Άρης – Απόλλων Σμύρνης: Τον «ποδοπάτησε» και έβαλε… πλώρη για την 4η θέση!

Ο Νικολά Ντιγκινί δικαίωσε τον Σάββα Παντελίδη (τον προτίμησε αντί του Χαμζά Γιουνές) αφού ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Θεσσαλονικέων. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε δύο φορές και οδήγησε τον Άρη στη νίκη (5-0) επί του... υποβιβασμένου Απόλλωνα Σμύρνης. Οι “κίτρινοι” εδραίωσαν την παρουσία τους στην 5η θέση της βαθμολογίας και ετοιμάζονται να “χτυπήσουν” τον 4ο Ατρόμητο.

Ήταν απολαυστικός! Ο Άρης συνέτριψε με 5-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο “Κλ. Βικελίδης” κι εδραίωσε την παρουσία του στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Superleague. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον στο +7 από τον έκτο Παναιτωλικό, ενώ μπορούν πια να διεκδικήσουν ακόμη και είσοδο στην τετράδα, αφού μείωσαν τη διαφορά από τον Ατρόμητο στους 3 βαθμούς (τον υποδέχονται σε τρεις αγωνιστικές).

Το παιχνίδι…

Ο Άρης πίεσε από τα πρώτα λεπτά για ένα γρήγορο γκολ και μόλις στο 8′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Βαφέας ανέτρεψε τον Βέλεθ -τραβώντας τον από τη φανέλα, ενώ προσπαθούσε να πάει προς την μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ- ο διαιτητής Λάμπρου υπέδειξε το πέναλτι και ο Ντιγκινί έκανε το 1-0.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά στη συνέχεια, αφού ο Απόλλων Σμύρνης δεν… ξεμύτισε από την άμυνα του, προκειμένου να φτάσει στο γκολ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι στο 16′, σε ανατροπή του Λάρσον από τον Αγρόδημο (δεν έδωσε κάτι ο διαιτητής). Στο 27′ πάντως ο Άρης έχασε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Ντιγκινί πλάσαρε από τον άξονα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αστράς έπεσε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Άρης έχει την υπεροχή, ο Απόλλων Σμύρνης δεν απείλησε καθόλου και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χάνοντας απανωτές ευκαιρίες στα τελευταία του λεπτά. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους “κίτρινους” να πιέζουν για το 2-0 και να το καταφέρνουν στο 53′. Η συρτή μπαλιά βγήκε από τα αριστερά προς το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αγρόδημος -στην προσπάθεια του να απομακρύνει- “έστρωσε”την μπάλα στον Τόνσο ο οποίος μέσα από την αντίπαλη περιοχή «εκτέλεσε» τον Αστρά.

Ο Απόλλων Σμύρνης κούνησε… λευκή σημαία στη συνέχεια! Ο Άρης δεν σταμάτησε να πιέζει για το γκολ και το κατάφερε στο 63′. Μετά από απανωτά λάθη στην άμυνα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί, ο οποίος έκανε το 3-0 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής (μετά από λίγο έγινε αλλαγή με τον Γιουνές).

Οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν… το πόδι από το γκάζι (ο Σιώπης δεν σταμάτησε να τρέχει και να μαρκάρει στο χώρο του κέντρου), έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά έφτασαν τελικά στο τελικό 5-0. Στο 81′ ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Γιουνές -με κεφαλιά νίκησε τον Αστρά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης πέτυχε το πρώτο του τέρμα στους Θεσσαλονικείς, με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

newsit.gr