Άρης – ΟΦΗ: Σαρωτικός! Αέρας… Ευρώπης με super ανατροπή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 21:46 Άρης – ΟΦΗ: Σαρωτικός! Αέρας… Ευρώπης με super ανατροπή

Από τα ματς που οι ποδοσφαιρόφιλοι χαίρονται να παρακολουθούν. Ο ΟΦΗ πλησίασε πολύ κοντά στο να φύγει από το «Κλ. Βικελίδης» με βαθμό, αλλά ο Άρης έχασε ένα σωρό ευκαιρίες και πέναλτι, αλλά κατάφερε να πάρει το… τρίποντο με ανατροπή (3-1). Δύο γκολ με εκτέλεση φάουλ οι γηπεδούχοι από το 89’ και μετά. Οι Θεσσαλονικείς έπιασαν τον Ατρόμητο στην 4η θέση (αγωνίζεται το βράδυ στην έδρα του Ολυμπιακού). Σε πολύ δύσκολη θέση οι Κρητικοί.

Το παιχνίδι…

Ο Άρης προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ με το ξεκίνημα του αγώνα, προσπαθώντας να αναπτυχθεί με Φετφατζίδη και Γκαρσία. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κρατήσει στην κατοχή του την μπάλα κι έτσι δέχθηκε με το… καλημέρα πίεση στην άμυνα του. Στο 8’ πάντως ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουέστα στον Σάσι. Ο διαιτητής Σέζος όμως έδειξε σωστά φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Οι Κρητικοί έδειξαν πιο κινητικοί μετά το πέρας του πρώτου 15λεπτου, κάτι που έφερε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας των Θεσσαλονικέων (αναγκάστηκαν να κάνουν σέντρες, κάτι που ήταν… βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενούμενων). Από το 20’ και μετά όμως… είδαμε πολλά πράγματα!

Μια λάθος πάσα στην άμυνα των φιλοξενούμενων έφερε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ματς (23’). Ο Ντιγκινί επωφελήθηκε της κακής παράλληλης πάσας που έγινε, έκλεψε την μπάλα, την «έσπασε» στον Γιουνές, αλλά το πλασέ που έκανε κόντραρε στον Ποτουρίδη και πέρασε κόρνερ (ο διαιτητής έκανε λάθος κι έδωσε άουτ).

Στο επόμενο λεπτό, ο ΟΦΗ παραλίγο να πετύχει ένα απίστευτο γκολ! Ο Νάστος σούταρε από το κέντρο του γηπέδου βλέποντας τον Κουέστα εκτός εστίας, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη πρόλαβε να γυρίσει και να διώξει σε κόρνερ. Στο 26’ όμως οι Κρητικοί έκαναν το 0-1. Ο Κουτσιανικούλης πάτησε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων –από θέση αριστερά- έδωσε στον Βαζ, που από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Superleague.

Ο Άρης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση πριν την ανάπαυλα, αλλά τα σουτ που έκαναν οι παίκτες του δεν νίκησαν τον Σωτηρίου. Μάλιστα, σε αυτό του Ντιγκινί (35’) ο Έλληνας πορτιέρε βρήκε με το κεφάλι στο αριστερό του δοκάρι, πριν μπλοκάρει την μπάλα!

Στο φινάλε του πρώτου μέρους πάντως είχαμε ένταση, νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα μεγάλες ευκαιρίες. Ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 44’ (η εκτέλεση φάουλ του Γιουνές βρήκε στο χέρι του Γιαννούλη) αλλά ο Σωτηρίου έκανε εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας την προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία (4ο χαμένο πέναλτι στη σεζόν). Στο κόρνερ που κέρδισαν οι Θεσσαλονικείς, ο διαιτητής δεν είδε τη λαβή που έκανε ο Ποτουρίδης στον Δεληζήση.

Στο 45+1’ ο Γιουνές μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει τον Σωτηρίου, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, Φερέιρα έφυγε στην αντεπίθεση, νίκησε τον Σιώπη στο σπριντ, μπήκε στην περιοχή από θέση αριστερά, αλλά είδε τον Κουέστα να διώχνει το πλασέ του.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Άρης βρέθηκε στην επίθεση και ο ΟΦΗ σε θέση άμυνας. Στο 58’ είχαμε την πρώτη αλλαγή του ματς, από την πλευρά του ΟΦΗ και ήταν αναγκαστική. Ο τερματοφύλακας Σωτηρίου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, δεν μπόρεσε να συνεχίσει (σ.σ. πιθανότατα από το περιστατικό του πρώτου ημιχρόνου), έφυγε με φορείο και αντικαταστάθηκε από τον Στρέζο (55’). Διορθωτική κίνηση έκανε και ο Παντελίδης, βάζοντας στο 61’ τον Λάρσον στη θέση του Φετφατζίδη.

Λίγο μετά την είσοδο του στο ματς (62’) ο Στρέζος έδιωξε πάνω στη γραμμή την μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ματίγια. Ο Άρης ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να… σκέφτονται μόνο την άμυνα, φτάνοντας με ευκολία στα καρέ τους. Τελικά, οι «κίτρινοι» βρήκαν στο 75’ το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Ρόουζ να κάνει το 1-1 με σουτ λίγο πίσω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο ΟΦΗ έχασε μοναδική ευκαιρία να «παγώσει» το Κλ. Βικελίδης». Ο Βαζ έβγαλε την κάθετη στον Φερέιρα, που βγήκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Ο Άρης είχε ανεβασμένη ψυχολογία και πίεσε μέχρι τέλους για το νικητήριο γκολ. Οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν ευκαιρίες, έπαιξαν μονότερμα τον ΟΦΗ και έφτασαν στο τελικό 3-1 με δύο εκτελέσεις φάουλ στο φινάλε. Στο 89’ ο Ματίγια έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ στο 90+4’ ο Μαρτίνες διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση