Ατρόμητος: «Χόρεψε» στη βροχή στο «Κλ. Βικελίδης»! «Κλείδωσε» την 4η θέση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 21:07 Ατρόμητος: «Χόρεψε» στη βροχή στο «Κλ. Βικελίδης»! «Κλείδωσε» την 4η θέση

Τεράστιο και παράλληλο εύκολο αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος νίκησε τον Άρη και μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» (2-0) αύξησε τη διαφορά του από τους Θεσσαλονικείς στο +6 και δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της φετινής Superleague «κλείδωσε» την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League της νέας περιόδου.

Ο Ατρόμητος με εντυπωσιακή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες –λόγω της έντονης βροχόπτωσης-νίκησε με 2-0 τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και «κλείδωσε» την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της φετινής Superleague

Ο Άρης πάντως –με την επιστροφή του στην Superleague– βρίσκεται μια… ανάσα από την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί και αυτή στα προκριματικά του Europa League, αφού ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (οι «πράσινοι» περιμένουν και την οριστική απόφαση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν ολοκληρώθηκε).

Το παιχνίδι είχε μια ισορροπημένη εικόνα στα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να προσπαθούν να γίνουν επικίνδυνες, χωρίς όμως να καταφέρνουν να πάρουν τον έλεγχο του. Ο ρυθμός… εξαιρετικός! Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού χάθηκε στο 8’ από τον Άρη. Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, ο Ντιγκινί πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έδωσε στην μπάλα πορεία προς το δεύτερο, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Ατρομήτου χάθηκε στο 14’, μετά από την εξαιρετική προσπάθεια του Μανούσου. Ο Έλληνας επιθετικός κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα, έφτασε λίγο πριν τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το συρτό σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, οι δύο ομάδες συνέχισαν αυτή την εντυπωσιακή εικόνα, με τον Ατρόμητο όμως να φτάνει στο 0-1. Ο Κουλούρης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι και ο Μανούσος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Έχοντας πλέον τη ψυχολογία με το μέρος τους, οι Περιστεριώτες αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα στις αντεπιθέσεις, βρίσκοντας απέναντι τους έναν αγχωμένο και νευρικό Άρη.

Το 0-2 ήρθε… μάλλον φυσιολογικά στο 36’! Ο Μπρούνο προσπάθησε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και πριν δεχθεί το τάκλιν έβγαλε κάθετη στον Κουλούρη. Ο Έλληνας επιθετικός «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Κουέστα και σκόραρε για 18η φορά στη φετινή Superleague.
Ο Άρης προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός στην επανάληψη, αλλά ο Ατρόμητος δεν… χάλασε τις γραμμές του κι έτσι κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 63’ πάντως οι Θεσσαλονικείς φώναξαν για πέναλτι. Ο Ματέο Γκαρσία έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και θέση δεξιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μάντσον και στην αναπήδηση της βρίσκει στο χέρι του Βραζιλιάνου μέσου, που ήταν πίσω από το σώμα του (σχεδόν κολλημένο στο σώμα του).

Ο διαιτητής σωστά δεν έδωσε κάτι… Ο Ατρόμητος άντεξε με… σχετική ευκολία και έφυγε από το «Κλ. Βικελίδης» με το διπλό και τη δεύτερη φετινή του νίκη κόντρα στον Άρη.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση