Ολυμπιακός: «Αυτοκτόνησε» στον τελικό! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σαμπαντέλ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 15:51 Ολυμπιακός: «Αυτοκτόνησε» στον τελικό! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σαμπαντέλ

Ο Ολυμπιακός σημείωσε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο, με την κατάκτηση της δεύτερης θέση στην Ευρώπη στη γυναικεία υδατοσφαίριση, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να προηγείται 11-8 επί της Σαμπαντέλ, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, αλλά δεν άντεξε στο τέλος στην «πίεση» των αντιπάλων και γνώρισε την ήττα με 13-11 στον τελικό του final-4 της Euroleague.

Η μεγάλη διαφορά στις αποβολές, αλλά και το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου με το σκορ στο 11-10, αποτέλεσαν τους καταλυτικούς παράγοντες που εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να επαναλάβει το θρίαμβο του 2015 και ανέβει στον ευρωπαϊκό «θρόνο». Έτσι, η γηπεδούχος ισπανική ομάδα, κατέκτησε έτσι για πέμπτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2

Τα στατιστικά των παικτριών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ, Ματ. Ορτίθ 1, Εσπάρ 1, Μπ. Ορτίθ 3, Χ. Φάρε, Στέφενς 1, Κόρντομπες, Γκαρσία 1, Φόρθα 2, Νιούσχουλ 4, Ντομενέτς, Λέιτον, Α. Φάρε

Προσαρμοσμένη αναζήτηση