Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ τίτλων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο Ντάνι Άλβες!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 11:21 Ρεκόρ τίτλων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο Ντάνι Άλβες!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Παρί Σεν Ζερμέν, ανέβασε τον Ντάνι Άλβες στην απόλυτη κορυφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού είναι πλέον ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον!

 

Ο Βραζιλιάνος αστέρας της Παρί, πήρε το μετάλλιο του πρωταθλητή Γαλλίας το απόγευμα της Κυριακής με το 3-1 επί της Μονακό, αν και δεν χρειάστηκε καν αυτό το αποτέλεσμα λόγω της ισόπαλης αναμέτρησης (0-0) της Λιλ με την Τουλούζ λίγη ώρα νωρίτερα.

Το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2018-2019 είναι ο 42ος τίτλος σε ολόκληρη την καριέρα του 36χρονου φουλ – μπακ, ξεπερνώντας τον Αιγύπτιο Χοσάμ Χασάν που στην πατρίδα του με τη φανέλα των Ahly SC και Ζάμαλεκ είχε κατακτήσει 41 τρόπαια.

Από το 2001, όταν αγωνιζόταν με τη Μπαΐα, με την οποία πανηγύρισε τρεις τίτλους, ο Ντάνι Άλβες συνέχισε με πέντε τρόπαια στη Σεβίλλη, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο UEFA του 2006 και του 2007, για να κάνει πλέον τα πάντα στη Μπαρτσελόνα.

 

Από το 2008, έως και το 2016, πήρε έξι πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ισάριθμα Super Cup Ισπανίας, τρία Champions League, ισάριθμα Super Cup Ευρώπης και άλλα τόσα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Με τη Γιουβέντους πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο το 2017 και έκτοτε έφτασε στα πέντε τρόπαια με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά και το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας έχει το Copa America του 2007 και τα Confederations Cup του 2009 και του 2013 και κάπως έτσι κλείνει για την ώρα η... κάνουλα των 42 τίτλων!

 

Πηγή: gazzetta.gr