Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελικός Κυπέλλου: Ο Γερμανός Τσβάιερ θα σφυρίξει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 15:56 Τελικός Κυπέλλου: Ο Γερμανός Τσβάιερ θα σφυρίξει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Στην κατηγορία elite της UEFA ανήκει ο ρέφερι που ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Τον 38χρονο Γερμανό διαιτητή, Φέλιξ Τσβάιερ, όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (11/05, 20:30).

Βοηθοί του θα είναι οι Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Άτσμιλερ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι.

Ο εν λόγω ρέφερι προέρχεται από την κατηγορία elite της UEFA, είναι διαιτητής στην Bundesliga από το 2009, ενώ στη λίστα της FIFA ανήκει από το 2012. Έχει διευθύνει αναμετρήσεις για όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, μεταξύ των οποίων και ελληνικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσβάιερ, έχει παρελθόν σε παιχνίδια ελληνικών ομάδων, καθώς το καλοκαίρι του 2017 σφύριξε στο Ολυμπιακός-Ριέκα (2-1) για τα προκριματικά του Champions League στο Καραϊσκάκη, αλλά και το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» την ίδια σεζόν στον όμιλο με την Σπόρτινγκ στη Λισσαβόνα και την ήττα με 3-1.

Έχει μάλιστα διευθύνει και αγώνες του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2014/15 με την Φιορεντίνα στους ομίλους του Europa League, στην Τούμπα, με νικητές τους Ιταλούς (0-1), αλλά και στη Χάιφα με τη Μακάμπι, μια χρονιά νωρίτερα, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Ο Τσβάιερ θα γράψει και ιστορία, καθώς θα είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει το VAR στην Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Άλλωστε, τα ματς μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σχεδόν κάθε φορά έχουν επίμαχες φάσεις τα τελευταία χρόνια...

Πηγή: newsbeast.gr