Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Ελληνικό έπος στη Μαδρίτη! «Προσκύνησε» και ο Ισπανός – videos

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 01:04 Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Ελληνικό έπος στη Μαδρίτη! «Προσκύνησε» και ο Ισπανός – videos

Ανεπανάληπτος Στέφανος Τσιτσιπάς, "λύγισε" τον Ράφα Ναδάλ μέσα στη Μαδρίτη και πήρε επική πρόκριση στον τελικό του ισπανικού Όπεν, επικρατώντας με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3) μετά από ένα φανταστικό ματς.

Στο παιχνίδι της χρονιάς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία με την πρώτη του νίκη κόντρα στον θρύλο Ράφαελ Ναδάλ και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» του τη Μαδρίτη.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν συγκλονιστικός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και υπέταξε τον Ισπανό με 2-1 σετ (6-4,2-6, 6-3), σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του. Κόντρα στο Νο1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να κάνει το break μόλις στο πρώτο γκέιμ που σέρβιρε ο Ράφα Ναδάλ, φτιάχνοντας την ψυχολογία του για τη συνέχεια.

Ο Ισπανός «απάντησε» όμως με δικό του break αμέσως μετά, προμηνύοντας ένα εκπληκτικό ματς. Έτσι και έγινε λοιπόν, με τους δύο παίκτες να παίζουν φανταστικό τένις και να παλεύουν κάθε πόντο στη συνέχεια.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μάλιστα, χρειάστηκε να επιστρέψει από 0-40 στο τέταρτο γκέιμ για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει break αμέσως μετά, παίρνοντας το πρώτο σε της καριέρας του απέναντι στο θρύλο του αθλήματος, με 6-4.

Η ματσάρα συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, με τους δύο αθλητές όμως να διατηρούν -έστω και με μεγάλη δυσκολία- το σερβίς τους, μέχρι και το έκτο γκέιμ, όταν ο «γηπεδούχος» Ναδάλ έκανε το break για να πάρει προβάδισμα στο δεύτερο σετ με 4-2. Ο Στέφανος δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια με τον Ισπανό να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ όμως, ο Τσιτσιπάς έδειξε πιο φρέσκος από τον αντίπαλό και με τρομερό μπρέικ στο 5ο σετ έγινε το φαβορί για τη νίκη. Ο Ναδάλ «πάλεψε» μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον ασταμάτητο Έλληνα τενίστα, ο οποίος και πέτυχε νέο μπρέικ για το 5-2, πριν ολοκληρώσει το θρίαμβό του με το τελικό 6-3. Έγραψε έτσι ξανά ιστορία, με μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσει το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.