Το μπαράζ του αιώνα στην Κρήτη! Παρέμεινε στη Superleague με απίστευτο τρόπο ο ΟΦΗ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 22:47 Το μπαράζ του αιώνα στην Κρήτη! Παρέμεινε στη Superleague με απίστευτο τρόπο ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ πήγε από την κόλαση στον παράδεισο. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε εντός έδρας του Πλατανιά με 3-2 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα στα Περιβόλια, παρέμεινε στη Superleague. Η ομάδα των Χανίων έφτασε μία ανάσα από το «θαύμα», αλλά στάθηκε άτυχη στο φινάλε.

Το παιχνίδι ήταν ίσως το κορυφαίο των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, αποτελώντας διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Μοναδική παραφωνία ήταν ο διαιτητής Κομίνης, ο οποίος έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα.

Μ’ αυτή την υπόδειξη του ρέφερι, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με πέναλτι του Νέιρα, με τους Χανιώτες να ισοφαρίζουν στο 42′ με γκολ του Τσαμούρη. Ο Γιακουμάκης με σεντερφορίσιο γκολ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να κάνει το 2-1 στο 69′, ωστόσο έβγαλε τη φανέλα του στους πανηγυρισμούς και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Με δέκα παίκτες έμεινε λίγο αργότερα και ο Πλατανιάς, καθώς ο Μιγκέλ Μπιανκόνις απώθησε τον Τάσο Παπάζογλου, έστω κι αν ο δεύτερος υπερέβαλε ως προς την αντίδρασή του κι αποβλήθηκε.

Ο Πλατανιάς έφτασε μία ανάσα από τη Superleague, όταν ισοφάρισε (2-2) στο 90+1 με τον Παπανικολάου, παγώνοντας το «Γεντί Κουλέ». Ωστόσο, ο ΟΦΗ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Ναμπί κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση. Για να φτάσει η μπάλα στο τέρμα, χρειάστηκε να ανοίξει το τείχος, με τους παίκτες του Πλατανιά να κάνουν τρομερό λάθος και την μπάλα να περνάει ανάμεσα τους.

Το «Γεντί Κουλέ» πήρε… φωτιά, ο ΟΦΗ επέστρεψε από την κόλαση και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του στα τελευταία δευτερόλεπτα, πανηγυρίζοντας μ’ αυτόν τον συγκλονιστικό τρόπο την παραμονή του στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπαζόγλου, Νάστος, Κοροβέσης, Σακόρ (58′ Ναμπί), Μεγιάδο, Νέιρα, Βαζ, Φερέιρα (58′ Ντίνας), Σασί (46′ Γιακουμάκης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Κόρτσαμ, Ρουσσάκης (77′ Παπουτσογιαννόπουλος), Τσαμούρης, Ποζατζίδης (73′ Λουκίνας), Μποσέτι, Καραγκούνης, Παπανικολάου, Νίλι, Μπιανκόνι

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση