Παναθηναϊκός: Η πρόταση του Μπακογιάννη για Βοτανικό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 11:50 Παναθηναϊκός: Η πρόταση του Μπακογιάννη για Βοτανικό

Η λύση του Βοτανικού για τον Παναθηναϊκό έχει περάσει πλέον σε πρώτο πλάνο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει καταθέσει στην κυβέρνηση την πρόταση του (φαίνεται πως υπάρχει καταρχήν συμφωνία), ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης -που όλα δείχνουν πως θα πάρει τη δημαρχία της Αθήνας- είχε επαφή με την πλευρά των “πρασίνων'.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε συγκεκριμένη πρόταση για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού (δημιουργία γηπέδου μπάσκετ και ποδοσφαίρου στον ίδιο χώρο, αλλά και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη), με την οποία συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος προβλέπει συνολική δόμηση 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Όπως αποκαλύπτει η “Live Sport”, το σχέδιο αυτό προβλέπει πως θα χρησιμοποιηθούν και τα 7.500 τετραγωνικά μέτρα για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Παράλληλα, υπάρχει η προϋπόθεση να συμφωνήσει ο Δήμος Αθηναίων για την παραχώρηση και των 4.800 τετραγωνικών μέτρων δόμησης που του ανήκουν, ενώ με τη μείωση από 40.000 σε 35.000 θέσεων τη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, θα… ελευθερωθούν επιπλέον 4.000 τετραγωνικά μέτρα δόμησης.

Στην επαφή Γιαννακόπουλου-κυβέρνησης εκφράστηκε η εκτίμηση πως –με υπουργική απόφαση– μπορεί να γίνει η μεταφορά του συντελεστή (αυτή τη στιγμή είναι 1,2 με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 43 μέτρα για το ποδοσφαιρικό γήπεδο και 18 μέτρα για τις άλλες εγκαταστάσεις) και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κατασκευή και γηπέδου μπάσκετ στον Βοτανικό (σ.σ. να μην υπάρξουν προσφυγές στο ΣτΕ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη «Live Sport», στη συζήτηση που είχαν ο Κώστας Μπακογιάννης και ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων τους ανέπτυξε ένα διαφορετικό πλάνο από το δικό τους και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά την Κυριακή, όταν πια θα έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.

Στην προφορική πρότασή του κ. Μπακογιάννη, εκείνο που ξεχωρίζει είναι η κατασκευή τριών γηπέδων: 1) Γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 40.000 θέσεων, ως έχει δηλαδή με βάση το Προεδρικό Διάταγμα. 2) Εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη επίσης ως έχουν (3.000 τ.μ.) σύμφωνα με το Π.Δ. και 3) Γήπεδο μπάσκετ 15.000 θέσεων, όπως ζητάει ο Παναθηναϊκός, το οποίο θα κατασκευαστεί σε όμορο οικόπεδο, στα 120 στρέμματα που είναι ιδιοκτησίας Δήμου Αθηναίων.

Μένει να δούμε πόσα από αυτά που έχουν ειπωθεί αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν – “κλειδώσουν” μετά τις εκλογές… δημοτικές αλλά και εθνικές που έπονται.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση