Γήπεδο ΑΕΚ: Αντίστροφη μέτρηση για έργα στο κλειστό στα Άνω Λιόσια!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 16:59 Γήπεδο ΑΕΚ: Αντίστροφη μέτρηση για έργα στο κλειστό στα Άνω Λιόσια!

Μετά το ποδοσφαιρικό γήπεδο, η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία για να έχει το δικό της “σπίτι” και στο μπάσκετ, μετά και τη συνάντηση των Αγγελόπουλου – Βασιλειάδη.

Η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Βασιλειάδη, είχε την αναμενόμενη θετική κατάληξη για το γηπεδικό θέμα των ‘κιτρινόμαυρων” στα άνω Λιόσια.

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα… χέρια σχετικά με το οργανόγραμμα του πρότζεκτ για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο της Πάλης στα Άνω Λιόσια. Πλέον, απομένουν να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις, έτσι ώστε η συμφωνία να πάρει επίσημη μορφή.

Τα έργα για το γήπεδο της μπασκετικής ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό -με υπεύθυνο του πρότζεκτ τον Δημήτρη Ανδριόπουλο- προκειμένου η Ένωση να μπει στο νέο της γήπεδο στο ξεκίνημα της νέας σεζόν ή το αργότερο στις αρχές του 2020.

Με την τροπολογία «Ορισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων», η οποία είχε ψηφιστεί πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, το κλειστό που βρίσκεται στο Δήμο Φυλής πέρασε από το Υπερταμείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η βούληση από πλευράς Πολιτείας να έχει και η μπασκετική ΑΕΚ το «σπίτι» της είναι δεδομένη, αλλά απαιτούνται κάποιες γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε να τρέξουν οι διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση, δηλαδή εντός του Ιουνίου. Στόχος της αθλητικής ηγεσίας είναι να περάσει στον Οργανισμό του ΣΕΦ το κλειστό των Άνω Λιοσίων και από το ΣΕΦ να γίνει παραχώρηση χρήσης, με μίσθωση, του κλειστού στην μπασκετική Ένωση.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΦ, Νίκος Λύτρας. Εκτός από τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ ΑΕΚ, στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, παρέστησαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Χάρης Κουτάς, και ο διευθυντής επικοινωνίας, Γιώργος Νικολάου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Συζητήθηκε σήμερα και συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για τον τελικό στόχο αυτού του μεγάλο πρότζεκτ. Είναι το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ μεταολυμπιακής αξιοποίησης αθλητικής περιουσίας του δημοσίου.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, υπάρχει κοινή αντίληψη και θα προχωρήσουμε με τον γρηγορότερο δυνατόν τρόπο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί υλοποιείται ένα σχέδιο για όλες τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Το πρότζεκτ στο Ίλιον έρχεται μετά την ολυμπιακή αθλητική μαρίνα της Καλλιθέας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε βρει συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια και αυτή είναι η ΑΕΚ».

Με τη σειρά του, ο Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ μετά από 95 χρόνια ιστορίας και προσφυγιάς όσον αφορά το γηπεδικό. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για να δοθεί μια μόνιμη λύση. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που έφερε πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα και έφερε τα δύο τελευταία. Άρα αξίζει το καλύτερο για την ομάδα μας.

Συμφωνήσαμε με τον υφυπουργό τον οδικό χάρτη και τις επόμενες ενέργειες, ώστε να υλοποιήσουμε το έργο. Τα τελευταία χρόνια λόγω χρεοκοπίας της χώρας δυστυχώς η αθλητική ηγεσία δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τις ομάδες. Αντιθέτως, έχει αυξηθεί η φορολογία. Άρα ένα καλό αντιστάθμισμα είναι η αξιοποίηση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων γηπέδων που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν τις ομάδες. Ευχαριστώ τον κύριο Βασιλειάδη που βοήθησε στα σχέδιά μας. Είμαστε σε καλό δρόμο.

Μπορούμε να μιλήσουμε για ευσεβείς πόθους. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς, μεσολαβούν πολλές υπηρεσίες. Ιδανικά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν, έως αρχές του 2020 να μπούμε στο γήπεδο».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση