Πιτίνο: «Είμαι ο Ρικ Πιτίνο, όχι ο Γιαννακόπουλος, το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 21:27 Πιτίνο: «Είμαι ο Ρικ Πιτίνο, όχι ο Γιαννακόπουλος, το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό»

Σπουδαίες δηλώσεις από τον Ρικ Πιτίνο μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Ο Αμερικανός τεχνικός του «τριφυλλιού», αφού αποθέωσε τους παίκτες του αλλά κι αυτούς της πατρινής ομάδας, πήρε θέση για τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο πολύπειρος προπονητής τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο λάθος κι έπρεπε να μείνει και να παλέψει, ενώ υποστήριξε πως το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη την ομάδα του Πειραιά.

Όσα δήλωσε στην κάμερα της «ΕΡΤ»

Για την νίκη του Παναθηναϊκού στο Game 2 με τον Προμηθέα: «Δεν παίξαμε την καλή άμυνα που παίζαμε. Όμως, οι προπονητές πολλές φορές ξεχνούν να δώσουν τα εύσημα στην άλλη ομάδα. Ο Προμηθέας εκτέλεσε καλά το πλάνο του. Ο προπονητής του έκανε καλή δουλειά».

Για την πορεία των «πρασίνων» στα παιχνίδια του τίτλου: «Είναι εξαιρετικό ότι είμαστε στους τελικούς. Μου αρέσει ότι παρά το γεγονός πως τελείωσε η Euroleague, συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε. Οι παίκτες όχι μόνο κερδίζουν, αλλά γίνονται καλύτεροι. Αυτό δείχνει μια ομάδα με εξαιρετική νοοτροπία».

Για την παρουσία του Προμηθέα στους τελικούς: «Προσωπικά ήξερα μόνο τον Ολυμπιακό, λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει. Όμως, ο Προμηθέας έχει καλό επιθετικό, παίζει καλά στην επίθεση, τρέχει. Δεν σημαίνει κάτι το όνομά του. Είμαι εντυπωσιασμένος με τον αντίπαλο προπονητή και τους παίκτες του».

Για το νταμπλ που «αγκαλιάζει» η ομάδα του και τους στόχους που είχε θέσει: «Ήρθα ανήμερα των Χριστουγέννων. Μπήκα στο αεροπλάνο. Δεν ήξερα πού πηγαίνω. Είχα τρεις στόχους. Να φτιάξω την κουλτούρα της ομάδας, να βελτιώσω τους παίκτες και να γίνουμε καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση. Τους πέτυχα και τους τρεις. Γυρίσαμε και μπήκαμε στα πλέι οφ. Είμαστε ένα ματς μακριά από το νταμπλ. Αποστολή εξετελέσθη. Οι κόουτς δεν βάζουν πόντους. Τα συγχαρητήρια πάνε στους παίκτες. Συχνά οι προπονητές λαμβάνουν τα εύσημα, αντί για τους παίκτες».

Για το ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό: «Ξέρετε, θα σας πω τι σκέφτομαι. Το λέω όλο τον καιρό. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο λάθος. Μεγάλο λάθος με όσα έκανε. Έπρεπε να παλέψει για να λύσει το πρόβλημα μετά τη σεζόν. Όμως, είμαι ο Ρικ Πιτίνο, όχι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό. Το ελληνικό μπάσκετ τους χρειάζεται. Ξέρετε πότε νιώθω καλύτερα; Όταν στέκομαι όρθιος και λέω πως έκανα λάθος. Αυτό πρέπει να κάνουν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταθεί όρθιος και να πει ότι έκανε λάθος. Να επιστρέψει. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες τον χρειάζονται. Τον χρειαζόμαστε και μας χρειάζεται. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι εκτός γηπέδου. Εντός γηπέδου είμαστε αντίπαλοι, θέλουμε ο ένας να νικήσει τον άλλον. Όμως, η ελληνική λίγκα χρειάζεται τον Ολυμπιακό. Πρέπει να πουν ότι έκαναν λάθος και ότι το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί μετά τη σεζόν. Τους σέβομαι. Τους χρειαζόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είμαι Έλληνας. Λέω τι είναι καλύτερο για το μπάσκετ».

Για την συνομιλία του με τους διαιτητές μετά το τέλος του ματς: «Είπα ότι ήταν λάθος μου, είχαμε μία διαφωνία και απολογήθηκα. Ένιωσα καλύτερα, γιατί δεν ήθελα να ταράξω τους διαιτητές. Όταν λες πως είσαι λάθος, νιώθεις πάντα καλύτερα με τον εαυτό σου».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση