Υπόκλιση στους Αντετοκούνμπο! Ιδρύουν ακαδημία για παιδιά που δεν έχουν χρήματα!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 09:00 Υπόκλιση στους Αντετοκούνμπο! Ιδρύουν ακαδημία για παιδιά που δεν έχουν χρήματα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένεια του δεν σταματούν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Μετά το γήπεδο που θα φτιάξουν στο Μάτι, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο ανακοίνωσαν την δημιουργία ακαδημίας για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, στο περιθώριο του εντυπωσιακού event τους στα Σεπόλια.

Όπως ενημέρωσε ο Γιάννης κι ο Θανάσης, το όνομα αυτής θα είναι «Antetokounbros Academy» και στόχος θα είναι να βοηθήσει όλα τα παιδιά να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ, σε συνεργασία με το «Eurohoops» και το Ίδρυμα Ωνάση.

Το βίντεο της ανακοίνωσης των Αντετοκούνμπο

«Βούλιαξαν» τα Σεπόλια για τον Γιάννη και τα αδέρφια του

Λίγες ημέρες πριν, το NBA και το παγκόσμιο μπάσκετ υποκλινόταν στον «δικό» μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έγινε μόλις ο πέμπτος μη Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην ιστορία που κατέκτησε τον τίτλο του MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη!

Επόμενος σταθμός; Σεπόλια! Εκεί που ξεκίνησαν όλα, εκεί που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, πάντα έχοντας στο πλευρό του τα αδέρφια του.

Στο γήπεδο που έκλεβε τις εντυπώσεις πριν κατακτήσει… αμέτρητες κορυφές, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τα αδέλφια του.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το ανοιχτό γήπεδο, το οποίο θύμιζε… NBA! Φωτισμοί, τεράστια video walls και μια απίστευτη γιορτή που διοργάνωσε η Nike, χορηγός του Greak Freak!

Πολλά αμερικανικά δίκτυα κάλυψαν το γεγονός, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και τεράστια ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και πολλοί ακόμα!

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με το ντύσιμο του, δήλωσε για τον Αντετοκούνμπο: «Είμαστε κι εμείς στη γιορτή του μπάσκετ, δίπλα στον Γιάννη που μας κάνει τόσο υπερήφανους σε όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Κι εμείς από μικροί το αγαπήσαμε πολύ. Κάναμε πολλές θυσίες και όνειρα. Είμαστε τυχεροί που τα πετύχαμε. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ να κυνηγάνε τα όνειρα τους και να δουλεύουν σκληρά».

Δείτε τα βίντεο που έχουν δημοσιεύσει το sdna.gr και το ethnos.gr

 

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε: “Ευχαριστούμε τον Γιάννη, την οικογένεια του και τη NIKE που έφεραν στην Αθήνα ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Ο Γιάννης είναι ο πρώτος μη Αμερικανός που έχει το δικό του παπούτσι, αυτό είναι τεράστια υπόθεση. Για εμάς ο Γιάννης είναι το παιδί της διπλανής πόρτας… Έχει ξεφύγει πια.

Εμείς είμαστε τυχεροί. Εγώ, ο Βασίλης και τα υπόλοιπα παιδιά της γενιάς μου άρχισαν σε τέτοια γήπεδα και καταφέραμε να ζήσουμε το όνειρό μας. Ο Γιάννης το πήγε ένα βήμα παραπάνω και πήγε ακόμα πιο ψηλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δίνει ελπίδα σε όλους ότι μπορούν να πετύχουν τα πιο τρελά τους όνειρα”.

Δείτε εικόνες από την γιορτή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Ποιος θα περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εδώ στο γήπεδο, στα Σεπόλια… Ειλικρινά ανατριχιάζω που είμαι στο ίδιο γήπεδο που μεγάλωσα κι έπαιξα μπάσκετ! Είναι φανταστικό αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Ό,τι κι αν πετύχεις στη ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες και γι’ αυτό ακριβώς θέλω να κάνω το event της ΝΙΚΕ στα Σεπόλια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από που ξεκίνησα κι αυτό είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή. Σημαίνει πάρα πολλά αυτό το βραβείο του MVP. Η οικογένεια μου είναι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση