Κόπα Αμέρικα: «Οσμή» σκανδάλου στο Βραζιλία-Αργεντινή μέσω… Μπολσονάρου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 12:01 Κόπα Αμέρικα: «Οσμή» σκανδάλου στο Βραζιλία-Αργεντινή μέσω… Μπολσονάρου

Η «αλμπισελέστε» προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην CONMEBOL

Η «σκόνη» που έχει σηκωθεί από τη διαιτησία στο Βραζιλία-Αργεντινή στην ημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα όχι μόνο δεν έχει κάτσει ακόμη, αλλά φουντώνει. Ο Λιονέλ Σκαλόνι και οι ποδοσφαιριστές του είχαν τρομερά παράπονα από τις αποφάσεις τους διαιτητή της αναμέτρησης, που βρήκε νικήτρια τη «σελεσάο» με 2-0, καθώς ζήτησαν δύο πέναλτι για παραβάσεις πάνω στον Αγουέρο και τον Οταμέντι.

«Μακάρι η CONMEBOL να έκανε κάτι για τις διαιτησίες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι, καθώς η Βραζιλία ελέγχει τα πάντα. Είναι θέμα περίπλοκο», δήλωσε με νόημα μετά το παιχνίδι ο Λιονέλ Μέσι. «Πριν την έναρξη του Κόπα Αμέρικα μας είχαν πει ότι το VAR θα είναι ο 5ος διαιτητής σε κάθε ματς και στο παιχνίδι δεν το χρησιμοποίησαν», τόνισε από την πλευρά του ο Σέρχιο Αγουέρο.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στις δύο λατινοαμερικάνικες χώρες και έχει επιβεβαιωθεί από την CONMEBOL, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής ζήτησε το ηχητικό από την ενδοεπικοινωνία του Ρόντι Αλμπέρτο Ζαμπράνο με το κέντρο ελέγχου του VAR, καθώς ο Ουρουγουανός, Λεοντάν Γκονζάλες, φέρεται να είπε στον ρέφερι από τον Ισημερινό να κοιτάξει το βίντεο και για τις δύο περιπτώσεις που διαμαρτύρονται οι παίκτες της «αλμπισελέστε», αυτός όμως αρνήθηκε να το κάνει.

Υπάρχει, όμως, και άλλη διάσταση στην ιστορία. Αυτή αφορά την παρουσία στο γήπεδο του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, με τους ασύρματους των ανδρών ασφαλείας του. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται και σημειώνει και η βραζιλιάνικη Globo Esporte, υπήρξαν παρεμβολές στην ενδοεπικοινωνία των διαιτητών, που καθιστούσαν δύσκολο να τα συνεννοηθούν σωστά.

Οι παρεμβολές αυτές έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο οι διοργανωτές ισχυρίζονταν ότι το θέμα λύθηκε πριν από την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης...

Πηγή: .newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση