Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4άρα την Πλζεν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 23:27 Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4άρα την Πλζεν

Με θριαμβευτικό τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» ισοπέδωσαν στην επανάληψη την Πλζεν με 4-0 και πήραν την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό του Champions League, για να αντιμετωπίσουν την Μπασακσεχίρ.

Ένας καταιγιστικός Ολυμπιακός βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των οπαδών του, ταπείνωσε την Πλζεν με 4-0, με τα γκολ των Γκιγιέρμε στο 51’ με κεφαλιά, του Γκερέρο στο 70’ με ατομική προσπάθεια, το αυτογκόλ του Ρέζνικ στο 73’ και το γκολ του Σεμέδο στο 82’. Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν στο μίνιμουμ την συμμετοχή τους, στους ομίλους του Europa League, με αυτή την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εκκίνηση, είχε δοκάρι μόλις στο 1ο λεπτό δοκάρι με τον Γκιγιέρμε, αλλά ο Βραζιλιάνος πήρε το αίμα του πίσω με την κεφαλιά που άνοιξε τον δρόμο του θριάμβου. Ο εκπληκτικός Γκερέρο το 2-0 με κούρσα 45 μέτρων και έξοχο τελείωμα στο 70’, από στημένη μπάλα το 3-0 με τον Βραζιλιάνο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ρέζνικ για το 3-0, ενώ ο Σεμέδο από κοντά στο 82’ μετά από ασταθή επέμβαση του Χρούσκα έκανε το 4-0.

Εξαιρετικό και το κοουτσάρισμα του Μαρτίνς που μετά το 1-0, έβαλε τον Καμαρά, έκανε το 4-2-3-1, 4-3-3 βάζοντας τον Καμαρά στο κέντρο και κλείδωσε το ματς για να χτυπήσει την Πλζεν στον ανοικτό χώρο και οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε θρίαμβο.

Το ματς

Με μοναδική αλλαγή τον Μεριά στη θέση του Αβραάμ σε σύγκριση με το πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο ματς με κόρνερ στο πρώτο λεπτό και δοκάρι, όταν μετά την εκτέλεσή του, η μπάλα χτύπησε στον Γκιγιέρμε, αλλά χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Χρούσκα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιτιθέμενοι κυρίως από δεξιά πολιοκρούσαν συνεχώς. Στο 7’ ο Ποντένσε έβγαλε ωραία σέντρα, στο σημείο του πέναλτι ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χρούσκα σε δύο χρόνους απομάκρυνε. Στο ίδιο λεπτό ο πορτιέρε των Τσέχων έδιωξε στην κλειστή του γωνία σουτ του Ποντένσε, σε ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο με τρία κόρνερ κερδισμένα για τον Ολυμπιακό, ένα δοκάρι και δύο καλές επεμβάσεις του Χρούσκα.

Μετά από αυτό το δύσκολο διάστημα, οι Τσέχοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να έχει μεν κατοχή, αλλά τους Τσέχους να κλείνουν την αιμορραγία στα αριστερά της άμυνάς τους, αφού έκλεισαν τους χώρους, ενώ άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν μπροστά. Ωστόσο οι Καγιάμπα και Κόπιτς δεν μπόρεσαν ν’ απειλήσουν σοβαρά τα καρέ των «ερυθρολεύκων» με εξαίρεση μία φάση στο 24ο λεπτό, όταν βρήκαν τη μοναδική τους ευκαιρία να κυκλοφορήσουν την μπάλα με το σουτ του Χροσόφσκι να κοντράρει στον Γκιγιέρμε και να φεύγει κόρνερ.

Με δεδομένο πως η αριστερή μεριά των αντιπάλων του Ολυμπιακού μπλοκαρίστηκε από τους Τσέχους, ο Βαλμπουενά άρχισε να έρχεται περισσότερο από αριστερά. Ούτε αυτό είχε ουσιαστικό αντίκρισμα, ωστόσο προς το φινάλε του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ξανά τον ρυθμό τους, με τον Ποντένσε που είχε σουτ το οποίο αλλοιώθηκε και έφυγε κόρνερ, ενώ στην τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος, το σουτ του Μασούρα εξουδετέρωσε ξανά ο Χρούσκα, για να μείνει το 0-0 μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ασκεί πίεση και με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 7ο κερδισμένο κόρνερ στο 51’, αφού ο Μασούρας είχε υποχρεώσει τον Χρούσκα να αποκρούσει στην κλειστή γωνία, ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε από αριστερά, ο Γκιγιέρμε πετάχτηκε και με κεφαλιά νίκησε τον Χρούσκα για να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο Βρμπα θέλησε άμεσα να φρεσκάρει το δεξί του άκρο με τον Κόβαρικ να παίρνει τη θέση του Καγιάμπα, αλλά ήταν ο Ολυμπιακός που απείλησε με τον Γκερέρο στο 61’ με προβολή μετά από σέντρα του Τσιμίκα για να μπλοκάρει ο Χρούσκα, ενώ στο 64’ο Γκερέρο γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μασούρας σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από τα καρέ των Τσέχων. Αμέσως μετά ο Μαρτίνς, προκειμένου να «δέσει» το κέντρο έριξε στο ματς τον Καμαρά, αντί του Βαλμπουενά.

Στο 69’ ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την πρόκριση αφού πήρε την μπάλα αριστερά, λίγο πάνω από το κέντρο και πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Πέρνιτσα και αφού τον πέρασε από αριστερά, έκανε το πλασέ με το δεξί για να νικήσει τον Χρούσκα και να γράψει το 2-0. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Τσέχοι από μια ακόμα στημένη μπάλα, ο Ολυμπιακός έφτασε και στο 3ο γκολ, με τον Μασούρα να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, τον Γκιγιέρμε να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μπράμπετς να βρίσκει την μπάλα άθελα του, για να τη στείλει στην εστία της ομάδας του, για το 3-0.

Στο 79ο λεπτό ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ελ Αραμπί στη θέση του Γκερέρο που γνώρισε την αποθέωση από το κοινό των «ερυθρολεύκων». Λίγο αργότερα, ο Σεμέδο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με το γκολ του Σεμέδο που από κοντά εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση στο σουτ του Μεριά και έκανε το 4-0 μέσα σε ντελίριο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85' Ραντζέλοβιτς) , Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο (79’ Ελ Αραμπί)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζολάκης, Μπα, Τοροσίδης, Ντουρμισάι

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβατς (79’ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74’ Τσόρι), Πέρνιτσα

Στον πάγκο έμειναν οι: Κόζατσικ, Χέτζα, Προχάτσκα, Λιμπέρσκι.

Πηγή: sport-fm.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση