Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ατρόμητος – Λέγκια Βαρσοβίας: Όνειρο ήταν και… πάει!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 22:24 Ατρόμητος – Λέγκια Βαρσοβίας: Όνειρο ήταν και… πάει!

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ολοκληρώθηκε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ατρομήτου. Οι Περιστεριώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το 0-0 της Πολωνίας, παρουσίασαν κακό πρόσωπο μέσα στην έδρα τους, ηττήθηκαν με 2-0 από την Λέγκια και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Ατρόμητος είχε σε μέτρια βραδιά τους περισσότερους παίκτες της ομάδας, οι επιλογές του Αναστασίου στο χώρο του κέντρου δεν τον δικαίωσαν και η ήττα ήταν το… λογικό αποτέλεσμα. Η Λέγκια είχε την εμπειρία και την ποιότητα, δεν αστειεύτηκε στο Περιστέρι, νίκησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι ήταν αρκετά “κλειστό” από τα πρώτα του λεπτά, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην τα καταφέρνει. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες της Λέγκια έδειξαν να “πατάνε” καλά και είχαν τον Μαρτίνς να βγάζει κάποιες πολύ καλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των Περιστεριωτών.

Ο Ατρόμητος πάντως πήρε τα… πάνω του στη συνέχεια και ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Στο 17′ ο Ρόσα εκτέλεσε απευθείας το μακρινό φάουλ και είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαγέσκι!

Η Λέγκια δεν σταμάτησε να είναι επικίνδυνη, πήγε πολύ καλύτερα στο χώρο του κέντρου, πίεσε ψηλά και κατάφερε να “παγώσει” τους Περιστεριώτες στο 29′. Ο Καφού έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Στολάρσκι, ο οποίος έπιασε το δεξί συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέγερι, για το 0-1.

Οι Πολωνοί συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι (Μάντσον και Καχίλα ήταν… τραγικοί στη μεσαία γραμμή) και να φτάνουν με ευκολία στα καρέ του Μέγερι. Ο Ατρο΄μητος πάντως “άγγιξε” σε δυο περιπτώσεις το γκολ, πριν πάει στα αποδυτήρια. Στο 40′ το σουτ του Μανούσου βρήκε για λίγο στο πόδι του Ρότσα και πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Μαγιέτσκι. Στο 45+1′ ο Κάχιλα έκανε την κάθετη για τον Βέλλιο, εκείνος γύρισε για τον Μανούσο, που πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, όμως ο Λέβτσουκ πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να διώξει κόρνερ.

Η κάκιστη εικόνα του Ατρομήτου στο χώρο του κέντρου συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Το 0-2 ήρθε σχετικά γρήγορα (51′). Ο Βέσοβιτς “γέμισε” από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Γκβίλια -με σουτ στην κλειστή γωνία του Μέγερι- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Γιάννης Αναστασίου άργησε… αλλά τελικά αντικατέστησε στο 58′ τον αρνητικό Καχίλα με τον Ουγκράι. Η πρόκριση όμως είχε κριθεί. Η Λέγκια είχε την ψυχολογία με το μέρος της και στο 62′ είδε τον Μέγερι να διώχνει το σουτ του Γκβίλια, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές και κάπως έτσι πέρασαν τα λεπτά και φτάσαμε… στον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας. Στο 85′ ο Ρισβάνης έβαλε την κόντρα στο σουτ του Γκβίλια μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε κόρνερ, ενώ στο 90+3′ ο Έλληνας αμυντικός είδε τον αντίπαλο πορτιέρε να διώχνει σε κόρνερ την κοντινή του προβολή.

πηγή: newsit.gr