Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Πρώτη νίκη στο… ρελαντί για τους πρωταθλητές!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 22:40 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Πρώτη νίκη στο… ρελαντί για τους πρωταθλητές!

Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά πήρε εύκολα τη νίκη με 2-0, σκοράροντας μία φορά σε κάθε ημίχρονο, με τον Σβιντέρσκι και τον Μίσιτς. Στις καθυστερήσεις μείωσε ο Ντάλσιο για τους Αγρινιώτες.

Με νίκη ξεκίνησε και το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο την περασμένη σεζόν, καθώς ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην πρεμιέρα της Superleague του Παναιτωλικού με 2-1.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν εμφανές ότι έκανε… συντήρηση για τη ρεβάνς του Europa League με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά πήρε τη νίκη χωρίς να «απειληθεί» ιδιαίτερα από τον Παναιτωλικό. Ο Σβιντέρσκι στο 27΄έκανε το 1-0 και ο Μίσιτς στο 76′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ντάλσιο στις καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και «πίεσε» για ένα γρήγορο γκολ, αλλά ο Ντάγκλας στο 2′, ο Μπίσεσβαρ στο 5′ και ο Κρέσπο στο 7′ δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το «καταιγιστικό» πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς, όμως στο 27′ ο Γιαννούλης έκανε τρομερή ενέργεια και σέντρα από αριστερά, με τον Σβιντέρσκι να κάνει από κοντά το 1-0 με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος και την κακή έξοδο του Κνετ.

Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τους Αγρινιώτες να μην επιτρέπουν εύκολη κατοχή στους γηπεδούχους και να προσπαθούν να «απειλήσουν» με πρωταγωνιστή τον Ντάλσιο, αλλά χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία. Τέτοια είχε ο ΠΑΟΚ στο 45′, με τον Πέλκα από το ύψος του πέναλτι να στέλνει ανενόχλητος τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ κακός, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει την ισοφάριση με μακρινά σουτ και την ομάδα του Φερέιρα να παίζει στο… ρελαντί, δείχνοντας ότι περιμένει το σφύριγμα της λήξης.

Τελικά, το σκορ άλλαξε όμως, μετά από μία προσπάθεια του Μίσιτς στο 76′, η οποία είχε μεγάλη δόση τύχης. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός βγήκε ωραία από δεξιά και σήκωσε το κεφάλι για να σεντράρει, αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Κνετ, ο οποίος και αιφνιδιάστηκε, μη μπορώντας να αποτρέψει το 2-0.

Το δεύτερο γκολ «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας, αφού αμέσως μετά, ο Μπαΐροβιτς έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τον Παναιτωλικό, με το διαγώνιο σουτ του να περνά άουτ. Η μείωση του σκορ ήρθε βέβαια για τους φιλοξενούμενους σε αντίστοιχη φάση με τον Ντάλσιο, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με αποτέλεσμα το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Εσίτι, Αουγκούστο, Λημνιός, Πέλκας (78′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (61′ Μίσιτς), Σφιντέρσκι (67′ Άκπομ)

Παναιτωλικός (Λουίς Κάστρο): Κνετ, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς, Μαλής, Σανιά, Λουσέρο (75′ Τσιγκάρας), Ντάλσιο, Ρομάν (68′ Ντουάρτε), Φυτόπουλος (46′ Μιμίτο), Ντίας, Μπαϊροβιτς.

πηγή: newsit.gr