Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πάτησε» την θλιβερή ΑΕΚ η Ξάνθη!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 00:08 «Πάτησε» την θλιβερή ΑΕΚ η Ξάνθη!

ΑΕΚ που προκαλεί... θλίψη και χρειάζεται επειγόντως αλλαγές! Η ομάδα του Καρντόσο ήταν ξανά τραγική, έπαιζε με δέκα από το 34’ λόγω αποβολής του Ζεράλδες και η Ξάνθη την «καθάρισε» με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Λίγες ημέρες μετά την βαριά ήττα από την Τραμπζονσπόρ, η ομάδα του απαράδεκτου Μιγκέλ Καρντόσο ήταν ξανά τραγική και γνώρισε νέα ήττα στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά από την Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-1.

Εξαιρετική εικόνα ανασταλτικά από την Ξάνθη, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Ζεράλδες στο 34ο λεπτό και στο δεύτερο ημίχρονο χτύπησε πανέξυπνα στις αντεπιθέσεις με τους Ντε Αμορίμ και Μπαριέντος και πανηγύρισε τη νίκη, η οποία είναι η πρώτη εκτός έδρας της ιστορίας της με αντίπαλο την ΑΕΚ. Μείωσε στο φινάλε ο Ολιβέιρα, σε ένα γκολ που δεν πανηγύρισε κανένας στο ΟΑΚΑ αλλά αντιθέτως άπαντες γιούχαραν τους κιτρινόμαυρους.

Τα... έχασε μετά την αποβολή του Ζεράλδες και ο Μιγκέλ Καρντόσο, έβαλε χαφ αντί για επιθετικό την ώρα που η ομάδα του είχε δεχθεί το πρώτο γκολ και κυνηγούσε στο σκορ. Αλλά και πάλι, οι αρχικές του επιλογές προξένησαν απορία αφού άφησε στον πάγκο ξανά τον Λιβάγια, ενώ έδωσε και πάλι φανέλα βασικού σε Βέρντε και Ολιβέιρα, οι οποίοι δείχνουν εκτός κλίματος.
 

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μιγκέλ Καρντόσο επέλεξε ξανά τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια με τους Μπακάκη, Σβάρνα, Οικονόμου, Χουλτ στην άμυνα. Σιμόες, Κρίστισιτς οι δύο στα χαφ, με τους Ζεράλδες, Μάνταλος, Βέρντε να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή ήταν ο Ολιβέιρα.

Ο Αμπάντ ήταν κάτω από τα δοκάρια για την Ξάνθη, με τους Μπαξεβανίδη, Καρασαλίδη, Μαλεζά, Σόσα στην τετράδα της άμυνας. Ντουρίτσκοβιτς, Κοβάσεβιτς στον άξονα, με τους Στάργκεον, Μπαριέντος, Τερκί να πλαισιώνουν τον Ρενέλα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να ψάξει από νωρίς το γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος, μπήκε η ΑΕΚ στο ματς. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και μετά από εξαιρετική κυκλοφορία, ο Χουλτ έκανε το γύρισμα αλλά η κεφαλιά του Μάνταλου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο πεντάλεπτο η Ένωση απείλησε ξανά με το σουτ του Βέρντε που πέρασε δύο-τρία μέτρα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλά στο χορτάρι, έβγαζαν ενέργεια και διάθεση αλλά σιγά σιγά το ματς χαλούσε. Ο Ζεράλδες έμοιαζε να μπήκε με νεύρα στο γήπεδο, «κιτρινίστηκε» για πρώτη φορά στο 12’ και έδειχνε να μην είναι καθόλου συγκεντρωμένος.
 

Τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη έδειχνε να παίζει αρκετά κλειστά και σφιχτά και δεν άφηνε διαδρόμους στην ΑΕΚ για να πατήσει στην περιοχή της. Και λίγο μετά το μισάωρο και συγκεκριμένα στο 34ο λεπτό ο Ζεράλδες άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο αφού πήγε δυνατά, χωρίς λόγο, στον Μπαριέντος και είδε σωστά την άγουσα για τα αποδυτήρια από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Το κλίμα ήταν ήδη κακό για την ομάδα του Καρντόσο αλλά και τον Πορτογάλο τεχνικό και η αποβολή έφερε... παγωμάρα στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι», βέβαια, θα μπορούσαν να «ζεστάνουν» την ατμόσφαιρα στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά ο Ολιβέιρα δεν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου και κατάφερε να μην βρει εστία με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Η Ξάνθη θέλησε να μπει δυνατά και να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ στην επανάληψη αλλά δεν το κατάφεραν και επέστρεψαν ξανά σε θέση άμυνας. Οι Ακρίτες ήταν εξαιρετικά οργανωμένοι και είχαν άριστη ανασταλτική συμπεριφορά, με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται φουλ να δημιουργήσουν την παραμικρή φάση. Ούτε... υποψία δεν κατάφεραν να φτιάξουν οι γηπεδούχοι, που ήταν ασύνδετοι σε όλες τις γραμμές τους και σε συνάρτηση με το αριθμητικό μειονέκτημα, είχαν ξανά αποκαρδιωτική εικόνα. Ο Καρντόσο έβγαλε τον Βέρντε που ήταν ξανά κάκιστος και έβαλε τον Λιβάγια, ο οποίος είναι απορίας άξιον γιατί ήταν ξανά στον πάγκο αλλά... τίποτα!

Τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη είχε πρωταρχικό σκοπό το μηδέν στην άμυνα αλλά έδειχναν πως έχουν ταχύτητα για να χτυπήσουν στην κόντρα. Κάτι που έγινε στο 67ο λεπτό, με το ΟΑΚΑ να... παγώνει! Ο Μπαξεβανίδης πρόλαβε και έδωσε στον Στάνγκεον, αυτός έκανε το γύρισμα με τον Μπάρκα να διώχνει προσωρινά και τον Ντε Αμορίμ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά. 1-0 η Ξάνθη και... «ΑΕΚ, ΑΕΚ αυτό δεν είναι ΑΕΚ», από τις κερκίδες. Και απολύτως δικαιολογημένα! Η ΑΕΚ δεν έφτανε που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, είχε κακή εικόνα ξανά και βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Καρντόσο, όμως, αποφάσισε παρότι η ομάδα του κυνηγούσε το σκορ να αλλάξει χαφ βάζοντας τον Γαλανόπουλο αντί του Κρίστισιτς. Φυσικά, αυτή η αλλαγή δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα στην εικόνα της Ένωσης και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που βρήκαν, χτυπώντας για δεύτερη φορά με τον Μπαριέντος για το 2-0 στο 78ο λεπτό.

Όλα πήγαιναν στραβά και ανάποδα για την ΑΕΚ. Η κερκίδα γιούχαρε συνεχώς, οι παίκτες της Ένωσης και ο Μιγκέλ Καρντόσο τα... άκουγαν και η Ξάνθη είχε ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο κρατούσε πολύ άνετα. Και παρότι ο Ολιβέιρα, ο οποίος για ακόμη ένα ματς έδειχνε εκτός κλίματος, σκόραρε με σουτ στην κίνηση στις καθυστερήσεις, αυτό δεν... χρύσωσε το χάπι. Το γκολ δεν πανηγυρίστηκε, οι οπαδοί γιούχαραν και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Ξάνθη δίκαιη νικήτρια και τους κιτρινόμαυρους να ακούνε το κράξιμο από τον κόσμο...

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (74' Γαλανόπουλος), Σιμόες (83' Αλμπάνης), Βέρντε (58' Λιβάια), Ζεράλδες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41' Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60' Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στάργκεον, Μπαριέντος (81' Ντε Λούκας), Τέρκι, Ρενέλα.

Πηγή: sport-fm.gr