Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσεχία - Ελλάδα: Νίκησαν τους Τσέχους! Όχι και τους διαιτητές – Πρόωρος αποκλεισμός για την Εθνική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 13:41 Τσεχία - Ελλάδα: Νίκησαν τους Τσέχους! Όχι και τους διαιτητές – Πρόωρος αποκλεισμός για την Εθνική

Η Εθνική Ελλάδας "πάλεψε" μέχρι τέλους για την πρόκριση κόντρα στην Τσεχία. Πήρε τη νίκη με 84-77, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά των 12 πόντων. Κόντρα σε "εχθρική" διαιτησία η "γαλανόλευκη", με αποβολή "έγκλημα" στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αποκλείστηκε στους "16" η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, που θεωρείτο φαβορί ακόμη και για μετάλλιο.

Παρά το καλό ξεκίνημα στο ματς, η Εθνική Ελλάδας δυσκολεύτηκε υπερβολικά κόντρα στην Τσεχία και με τους διαιτητές να βάζουν «στοπ» στο μομέντουμ της στο τέλος, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 12 πόντων.

Το «πάλεψαν» μέχρι τέλους οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, με τον Νικ Καλάθη να κάνει εκπληκτικό ματς με 27 πόντους (με 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα), αλλά να χάνουν τα ριμπάουντ και να μην μπορούν να περιορίσουν τα τρίποντα των Τσέχων. Αποβλήθηκε με επιθετικό φάουλ «ανακάλυψη» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ήταν τραγική φιγούρα στον πάγκο στο τέλος.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά το ματς, με τον Καλάθη να έχει 3/3 σουτ στην αρχή και τον Γιάννη Αντετκούνμπο να αναλαμβάνει στη συνέχεια με προσωπικά καλάθια, αλλά οι 8 πόντοι του Μποχάτσικ με 2/2 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, «μάζεψαν» τη διαφορά στο 12-18 του 10′.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συνέχισε «καυτός» και στο δεύτερο δεκάλεπτο και η Ελλάδα ξέφυγε ακόμη και με +8 (29-21), όμως δύο ανάποδα σφυρίγματα των διαιτητών «φόρτωσαν» με 3 φάουλ τον Greek Freak, την ώρα που οι Τσέχοι «έτρεξαν» ένα σερί 12-3 για να κλείσουν προηγούμενοι το ημίχρονο με 33-32.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε ακόμη χειρότερα για την Ελλάδα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει αμέσως και το τέταρτο φάουλ του. Παρόλα αυτά, η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο άλλαξε το ρυθμό του αγώνα και με 11 πόντους του νέου παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς, η Ελλάδα προηγήθηκε με 57-49.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Εθνική μας έφθασε και στο πολυπόθητο +12 και φάνηκε να έχει το μομέντουμ του αγώνα, αλλά οι διαιτητές της το πήρε πίσω. Αρχικά με επιθετικό φάουλ «ανακάλυψη» στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, απέβαλλαν τον MVP του ΝΒΑ και στη συνέχεια «αποτελείωσαν» την ομάδα με τεχνική ποινή στον πάγκο, που έφερε έμμεσο τετράποντο στην Τσεχία.

Η Εθνική Ελλάδας πλήρωσε έτσι τη κακή ήττα από τη Βραζιλία στον πρώτο όμιλο του Μουντομπάσκετ και αποκλείστηκε πρόωρα από τη διοργάνωση, στην οποία «κατέβηκε» ως ένα από τα φαβορί για τα μετάλλια της διοργάνωσης.

NewsIt