Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρόταση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 14:45 Η πρόταση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το ενδιαφέρον της Alter Ego να αποκτήσει τα δικαιώματα της Super League 1 από τη Nova.

Νέα δεδομένα στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης δημιουργεί η προσπάθεια της Alter Ego να αποκτήσει μεγάλο μέρος των μετοχών του ομίλου Forthnet/Nova. Η εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει καταθέσει πρόταση για την αγορά του συγκεκριμένου ποσοστού, το οποίο αντιστοιχεί σε αυτό που κατέχουν οι δανείστριες τράπεζες, οι οποίες έχουν τον δυνητικό έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, η πρόταση του ομίλου που ανήκει στον γνωστό εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την αγορά του συνόλου των δανείων, καθώς και μέρος των μετοχών που κατέχουν, ανέρχεται σε 40 με 45 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση που η πρόταση γίνει δεκτή και προχωρήσει η συμφωνία (στην παρούσα φάση μιλάμε για αρχικές συζητήσεις-διαπραγματεύσεις), τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει επάνω του το σύνολο των δανείων και ένα ποσοστό πάνω από 30% των μετοχών της Forthnet, ενώ θα έχει στην ιδιοκτησία του και την εταιρεία των συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών Nova, που είναι θυγατρική της.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα αλλάξει και ο τηλεοπτικός χάρτης όσον αφορά τα δικαιώματα που παραχωρούν οι ΠΑΕ της Super League 1 για τη μετάδοση των εντός έδρας παιχνιδιών τους. Αυτήν τη στιγμή στη Nova, εκτός από τον Ολυμπιακό, «στεγάζονται» τηλεοπτικά τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός, με τις διαρροές από το «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» να αναφέρουν πως σε περίπτωση που προχωρήσει το deal με την Alter Ego, τότε θα υπάρξει αποχώρηση και ίσως ο «δικέφαλος» να στραφεί στη λύση της δικής της τηλεόρασης, στα πρότυπα της PAOK TV.

Όσο για το «τριφύλλι», οι αντίστοιχες πληροφορίες αναφέρουν πως μπορεί να προχωρήσει σε κάτι ανάλογο, αλλά στην παρούσα φάση οι άνθρωποι της ομάδας το εκλαμβάνουν ως σενάριο. «Αν και εφόσον υλοποιηθεί η συμφωνία θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε», φέρεται να αναφέρουν.

Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη θα απέκλειε δεδομένα το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να υπάρξει εκ νέου κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που για τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες μοιάζει η πιο ιδανική λύση για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά. Βεβαίως, κεντρική διαχείριση για την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχει εδώ και αρκετό διάστημα και έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο άθλημα εντός συνόρων.

Μια τέτοια συμφωνία ενδεχομένως να χρειαστεί αρκετό χρόνο και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, έχοντας όμως φύγει από τη σφαίρα της φήμης ή του «ακούγεται». Το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και υπάρχει πρόταση στο τραπέζι, η οποία -όπως προαναφέρθηκε- μπορεί να αλλάξει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: newsbeast.gr