Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρτίνς: Να γράψω ιστορία στον Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 13:30 Μαρτίνς: Να γράψω ιστορία στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στην «O' Jogo» και αναφέρθηκε στην πορεία του στον Ολυμπιακό, αλλά και στις φιλοδοξίες του με τους ερυθρόλευκους, ενώ σχολίασε και τη «μάχη» του τίτλου στη Super League 1.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των Πειραιωτών:

Για το αν βλέπει σαν σκαλοπάτι στην καριέρα του τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω. Άμα προσέξετε, είμαι προπονητής που του αρέσουν τα πολύχρονα πρότζεκτ. Ήμουν σχεδόν πέντε χρόνια στη Μαρίτιμο, δύο χρόνια στη Ρίο Άβε και σχεδόν δύο χρόνια στην Γκιμαράες. Ασφαλώς έχω φιλοδοξίες, αλλά είμαι απολύτως συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό. Φυσικά θα ήθελα να γράψω ιστορία εδώ, όπως έκανα και σε άλλους συλλόγους, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά σκέφτομαι μόνο το παρόν. Εδώ όπου αισθάνομαι καλά και κάνω την προσπάθειά μου κι έχω τη δέσμευσή μου».

Για το αν θεωρεί ως κυριότερο αντίπαλό του τον ΠΑΟΚ, που έχει στον πάγκο του τον Αμπέλ Φερέιρα: «Υπάρχουν τρεις σημαντικοί υποψήφιοι, εμείς, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, που ξεκίνησε τη σεζόν με τον Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Παναθηναϊκός είναι επίσης μία μεγάλη ομάδα, αλλά δεν τον βλέπω να μάχεται για τον τίτλο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μία μάχη τριών ως το τέλος».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παλεύει για τον τίτλο: «Ναι, χωρίς αμφιβολία. Στον Champions League, με την Μπάγερν και την Τότεναμ, είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Ό,τι καλύτερο έρθει, θα είναι ευπρόσδεκτο. Και υπάρχει κι η πιθανότητα να συνεχίσουμε στο Europa League, περνώντας τον Ερυθρό Αστέρα, που έχει ομάδα με ποιότητα και μας περιμένουν και μαζί του δύσκολα παιχνίδι».

Για το περσινό πρωτάθλημα: «Βασικά νομίζω ότι κρίθηκε από τον εντός έδρας αγώνα μας με τον ΠΑΟΚ. Κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απολύτως αρνητικό (το 0-1). Πιστεύω ότι αυτό καθόρισε το πρωτάθλημα. Αλλά έπαιξαν το ρόλο τους και οι αντικειμενικές δυσκολίες που είχαμε στην αρχή της σεζόν. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε την αξία του ΠΑΟΚ που το πήρε»

Για το θετικό που κρατάει από την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα: «Το χτίσιμο της ομάδας. Αυτό που κάναμε ήταν πολύ δύσκολο, αλλά όλοι συνειδητοποίησαν ότι θα λειτουργούσε. Το είδος των μεταγραφών, οι παίκτες που επιλέχθηκαν. Όλοι έκαναν σπουδαία δουλειά. Έχουμε μία νεανική ομάδα, με παρόν και πολύ μέλλον, με παίκτες προετοιμασμένους για μεγάλα ταξίδια».

Για τη φετινή χρονιά: «Δεν ήταν ομαλό, επειδή πολλοί διεθνείς έπρεπε να σπάσουν τις διακοπές τους λόγω των εθνικών τους. Αυτό δεν μας ωφέλησε. Αλλά υπήρχε μία σημαντική πτυχή. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς είχε γίνει από πέρσι και μεταφέρθηκε φέτος. Στη συνέχεια, ενσωματώσαμε τους διεθνείς και τους καινούργιους παίκτες και κάναμε προετοιμασία. Ολόκληρη η ομάδα ήταν πολύ πρόθυμη να απορροφήσει όσα ζητούσαμε. Είναι παίκτες με τεχνική και ατομική ποιότητα, αλλά και μεγάλο χαρακτήρα».

Πηγή: filathlos.gr