ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0 (τελικό)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 21:33 ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0 (τελικό)

Κόλλησε στο χωράφι του κάμπου η ΑΕΚ.

Σε ένα μοιρασμένο και με λίγες φάσεις παιχνίδι, ΑΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0, με την Ένωση να φέρνει δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία. Δοκάρι ο Λιβάια, τέσσερις μεγάλες στιγμές για τους γηπεδούχους σε 10’.

Μετά από ένα ματς που είχε φάσεις μόνον στο δεύτερο μέρος, ΑΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 με την Ένωση να αφήνει δύο ακόμα πόντους, στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια. Κάκιστο ματς σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες.

Η Ένωση είχε δοκάρι με τον Λιβάια στο 57’, αμέσως μετά και για ένα δεκάλεπτο οι «βυσσινί» είχαν τέσσερις σερί φάσεις, με Μπράλιτς στο 58’ τον Τσιγκρίνσκι να προλαβαίνει τον Ντάουντα στο 61’, φάση του Μιχαήλ εξ’ επαφής που δεν μπόρεσε να σουτάρει στο 64’ σε κενή εστία και πλάγιο τετ-α-τετ του Ουάρντα στο 67’ που πέρασε άουτ. Η διπλή ευκαιρία στο 85’ με σουτ του Μάνταλου απόκρουση Κρίστινσον και Λιβάια να βρίσκει την μπάλα από κοντά και τον Μόρα να σώζει στη γραμμή, η τελευταία καλή φάση του ματς.

Αυτή ήταν η 3η σερί ισοπαλία των δύο αντιπάλων στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο την ΑΕΛ, ενώ η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κάποιο παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ασύνδετοι στο πρώτο μέρος, με τον Ολιβέιρα να μην μπορεί να μπει στο πνεύμα του ματς. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία της ΑΕΚ που βρίσκεται τέσσερις πόντους πίσω από την Ξάνθη και την κορυφή και θα μείνει στο -5, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πώς έπαιξαν

Οι δύο αντίπαλοι κατέβηκαν με 3-5-2. Η ΑΕΛ είχε τον Ουάρντα στην μπροστινή δυάδα, να κινείται πιο ελεύθερα από τον Αμπιόλα Ντάουντα, ενώ η ΑΕΚ με την ίδια διάταξη, με μια διαφοροποίηση στην άμυνα σε σύγκριση με τα άλλα ματς, καθώς έπαιξε δεξί στόπερ ο Μπακάκης και αριστερό στόπερ ο Βράνιες, ενώ ο Λιβάια σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Το ματς

Με πολλά νεύρα ξεκίνησε το παιχνίδι στην ΑΕL FC Arena, καθώς ο Κουμπαράκης χρειάστηκε να βγάλει τέσσερις φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του (Σεσέροβιτς και Κάτσε για την γηπεδούχο, Λιβάια και Βράνιες για την φιλοξενούμενη), στα πρώτα 14 λεπτά. Η ΑΕΚ αν και προσπάθησε να μπει καλά στο ματς, είχε πρόβλημα με τις αποστάσεις στις γραμμές της, με αποτέλεσμα ο Ολιβέιρα να μοιάζει τελείως απομονωμένος και έξω από τα νερά του στο δύσκολο και με κακό αγωνιστικό χώρο, για ένα ακόμα παιχνίδι, γήπεδο. Η ΑΕΛ με κύριο εκφραστή τον Ουάρντα, άρχισε να παίρνει μέτρα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, κερδίζοντας φάουλ που δεν είχαν ωστόσο αντίκρισμα.

Η Ένωση με το 3-5-2 εγκλωβίστηκε στο πρώτο μέρος σε μια μάχη χαρακωμάτων που βόλευε απόλυτα τους γηπεδούχους. Μοναδική απειλητική στιγμή για την Ένωση που ολοκληρώθηκε, στο πρώτο μέρος, μια σέντρα του Παουλίνιο που κατέληξε σε κεφαλιά του Μάνταλου που πέρασε έξω. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπέρτος έκανε μια προσωπική ενέργεια και μια κούρσα από τα δεξιά με την μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια.

Μετά τα μισά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ είχε την καλύτερη προϋπόθεση ευκαιρίας, όταν ο Λιβάια κινήθηκε έξω από την περιοχή με καλές προοπτικές, ωστόσο καθυστέρησε να πασάρει στον Ολιβέιρα και όταν το έπραξε του έδωσε την μπάλα λίγο πιο πίσω, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να κλειστεί και να του κοντράρει η άμυνα της ΑΕΛ το σουτ, σε κόρνερ.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Νίκος Κωστένογλου, έριξε τον Μίλος Ντέλετιτς στη θέση του Νέλσον Ολιβέιρα, με τον Σέρβο να πηγαίνει να παίξει πίσω από τον Λιβάια που πέρασε σε θέση φορ. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την είσοδο του ο Σέρβος χειροκροτήθηκε από το κοινό της Λάρισας.

Όλοι περίμεναν την μία στιγμή στο ματς και αυτές ήρθαν μέσα σε λιγότερο από 90’ δεύτερα. Πρώτα ένα σουτ του Λιβάια που ήρθε από πλάγια αριστερά, ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΛ απαντά με τρεις σερί φάσεις. Ο Μπράλιτς στο 58’ δεν μπορεί μετά το κόρνερ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με τον Σιμόες να σώζει. Στο 61’ κακή έξοδος του Μπάρκα σε γέμισμα, ο Ουάρντα τον κερδίζει στον αέρα, αλλά ο Τσιγκρίνσκι διώχνει τελευταία στιγμή, ενώ στο 64’ μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε με καθυστέρηση τριών λεπτών, ο Μόρας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μιχαήλ στο δεύτερο δοκάρι, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα με το δεξί προς την εστία.

Το δοκάρι του Λιβάια, αφύπνισε τους γηπεδούχους που με τον Ουάρντα στο 67’ έκαναν τέταρτη τελική σε ένα δεκάλεπτο , αφού ο Αιγύπτιος ξέφυγε από τον Μπακάκη, αλλά το τελείωμά του από πλάγια αριστερά ήταν κάκιστο. Ο Χάρης Γρηγορίου πέντε λεπτά μετά τράβηξε τον Ουάρντα εκτός για να ρίξει στη μάχη τον Νούνιτς. Η υποχρεωτική αλλαγή του Μπακάκη και η είσοδος του Ζεράλδες μετέτρεψε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 4-4-2 με τον Πορτογάλο να πηγαίνει παρτενέρ του Λιβάια και τους Ντέλετιτς δεξιά και Μάνταλο αριστερά.

Η ΑΕΚ έχασε την καλύτερη της ευκαιρία στο 85’ όταν ο Μάνταλος σούταρε από αριστερά, ο Κρίστινσον απέκρουσε ενστικτωδώς, ο Λιβάια βρίσκει την μπάλα με τον μηρό και ο Μόρας στη γραμμή έσωσε την ΑΕΛ από το γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του ματς που έμεινε στο 0-0.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (90+1' Χαλκιαδάκης), Κάτσε (85’ Φατιόν), Μπέρτος, Ουάρντα, Ντάουντα (72’ Νούνιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρίστιτς,Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Γκόικοβιτς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Μπακάκης (74’ λ.τρ Ζεράλδες), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (85’ Οικονόμου),Σιμόες, Λιβάια, Ολιβέιρα (46’ Ντέλετιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Λόπες, Κρίστισιτς, Βέρντε

Πηγή: sport-fm.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση