Παναθηναϊκός: Ο ξένος τεχνικός διευθυντής και η προσέγγιση σε Μπεργκ – Ζέκα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:15 Παναθηναϊκός: Ο ξένος τεχνικός διευθυντής και η προσέγγιση σε Μπεργκ – Ζέκα

Οι εξελίξεις που αναμένεται να φέρει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, μετά το «διαζύγιο» με Νίκο Νταμπίζα και η προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι για Μάρκους Μπεργκ και Κάρλος Ζέκα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος φαίνεται πως έχει… ενεργοποιηθεί και πάλι στον Παναθηναϊκό, μετά και την απόφαση για “διαζύγιο” με τον Νίκο Νταμπίζα και η “Live Sport” αναφέρεται στο πλάνο του για την… επόμενη ημέρα στο “τριφύλλι”.

Η οικονομική πολιτική δεν θα αλλάξει, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να προσανατολίζεται στο να φέρει στην ομάδα -αυτή τη φορά- έναν ξένο τεχνικό διευθυντή. Την ίδια στιγμή, δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Γιώργου Δώνη, αλλά δεν αποκλείεται να του δωθούν παραπάνω εξουσίες, όπως είχε γίνει επί εποχής Αναστασίου και Στραματσόνι.

Στα πλάνα της διοίκησης των “πρασίνων” είναι να γίνουν 1-2 καλές μετεγγραφικές κινήσεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να προσφερθεί κάποιο καλύτερο συμβόλαιο από αυτά που βρίσκονται στην ομάδα.

Επαφές με Μπεργκ – Ζέκα

Κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρηθεί και το καλοκαίρι με τις περιπτώσεις των Μάρκους Μπεργκ και Κάρλος Ζέκα. Σύμφωνα με τη “Live Sport” ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να φέρει πίσω στην Αθήνα τον Σουηδό φορ, οι δύο πλευρές είχαν προχωρημένες επαφές, ωστόσο προέκυψε η πρόταση της Κράσνονταρ. Όσον αφορά τον Ζέκα, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να του είχε κάνει κρούση, ωστόσο η Κοπεγχάγη ήταν αρνητική στην παραχώρηση του διεθνούς μέσου.

Πάντως δεν αποκλείεται καθόλου να επιχειρηθεί και στο εγγύς μέλλον κάποια μεγάλη επιστροφή (ο Μπεργκ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Κράσνονταρ, ενώ ο Ζέκα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021).

Τέλος, όσον αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων, μετά τη συμφωνία με τους Χατζηγιοβάνη, Αθανασακόπουλο και Σερπέζη, προτεραιότητα είναι να υπογράψουν οι Κουρμπέλης, Διούδης και Δώνης, καθώς και ο νεαρός Βαγιαννίδης. Στις περιπτώσεις των Γιόχανσον και Ινσούα, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι απαιτήσεις τους αλλά και η εισήγηση του Γιώργου Δώνη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση