ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: Μεγάλο «διπλό» στη Μόσχα για τους Πειραιώτες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 21:14 ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: Μεγάλο «διπλό» στη Μόσχα για τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έβγαλε χαρακτήρα στη Μόσχα και επικράτησε της κατόχου του τίτλου ΤΣΣΚΑ με 84-79, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σταθερά ένα προβάδισμα για μεγάλο μέρος του αγώνα, το οποίο κράτησαν μέχρι τη λήξη του 40λέπτου, χάρη στην εκπληκτική προσήλωση στο πλάνο νίκης που ακολούθησαν. Έτσι, έφτασαν το ρεκόρ τους στη regular season στο 2-3 (νίκες ήττες), ενώ παράλληλα ανάγκασαν τους αντιπάλους τους στην πρώτη τους ήττα.

Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες έφυγαν θριαμβευτές από τη Μόσχα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και κόντρα σε έναν αντίπαλο που λίγες ομάδες θα καταφέρουν να κοιτάξουν στα... μάτια.

Το «διπλό» κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ήρθε χάρη στην ενέργεια του Μπράντον Πολ, που είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, την ψυχή του Πρίντεζη με 11 πόντους και τις λύσεις που προσέφερε ο Πάντερ με ακόμη 16 πόντους. Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ και Τσέρι βοήθησαν αρκετά από την πλευρά τους και έτσι κατάφερε κάτι που αρχικά φαινόταν απίθανο.

Ο Ολυμπιακός είχε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ήθελε το παιχνίδι περισσότερο και το πέτυχε, δείχνοντας σοβαρότητα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από την άλλη, ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 21 πόντους και μοίρασε και 6 ασίστ, ο Κάιλ Χάινς πρόσθεσε 19 πόντους και 17 ο Χίλιαρντ, ωστόσο αποδείχθηκε πως δεν αυτό δεν ήταν αρκετό.

Παρόλα αυτά, για τους «ερυθρόλευκους» υπήρξε και ένα δυσάρεστο: ο Κώστας Παπανικολάου τραυματίστηκε στο γόνατο λίγο πριν το τέλος της 1ης περιόδου και δεν αγωνίστηκε έκτοτε, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του. Οι Ρώσοι, με τη σειρά τους, αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ από τις αρχές της 2ης περιόδου, καθώς αποχώρησε στα αποδυτήρια με μυικό σπασμό στη μέση.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ΣΕΦ την Παρασκευή (01/11, 21:30) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, αναμέτρηση στην οποία αναμένεται να μπουν και οι νεοαποκτηθέντες Ουίλ Ριντ και Τέιλορ Ρότσεστι.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-43, 60-64, 79-84.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση