Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το χρονικό μιας φωτογραφίας… που δεν έπρεπε να βγει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 16:08 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το χρονικό μιας φωτογραφίας… που δεν έπρεπε να βγει

Το στιγμιότυπο και οι εξηγήσεις από τους «πράσινους» παίκτες πριν το ντέρμπι της Euroleague.

Έντονη συζήτηση προκλήθηκε λίγα 24ωρα πριν το «αιώνιο» ντέρμπι για τη Euroleague μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όταν αργά το βράδυ στα social media κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που δείχνει τον Ίαν Βουγιούκα και τον Νικ Καλάθη παρέα με έναν οργανωμένο οπαδό του «τριφυλλιού», να κρατούν ένα t-shirt στο οποίο αναγραφόταν η φράσεις «Αντίο, Εκεί στην Α2» και «Red Chicken» («Κόκκινη Κότα»).

Όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες μετά το παιχνίδι της ομάδας του Ρικ Πιτίνο με τον Κολοσσό, στη Ρόδο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 103-69 και συνέχισε την ξέφρενη κούρσα του στο πρωτάθλημα.

Ο Βουγιούκας, με τοποθέτησή του μέσω Twitter, έσπευσε να τονίσει πως τέτοια μηνύματα δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο, αλλά και τον Καλάθη, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του για κάθε αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού.

«Φώτοσοπ η όχι, η φωτό που κυκλοφορεί στα σοσιαλ μίντια τις τελευταίες ώρες δεν αντιπροσωπεύει τον τρόπο σκέψης η στάση των Ίαν Βουγιούκα και Νικ Καλάθη, όπως έχει τεκμηριωθεί πολλαπλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Σεβόμαστε ισάξια όλους τους αντιπάλους μας», έγραψε ο 34χρονος σέντερ.

Και επανήλθε, με την εξής δημοσίευση, ξανά από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη προωθεί την βία και εχθρότητα στο άθλημα που αγαπάμε».

Θύρα 13 Ρόδου: Η φωτογραφία βγήκε χωρίς να το αντιληφθούν

Θέση πάνω στο περιστατικό πήρε με ανακοίνωσή της και η Θύρα 13 Ρόδου, μέσω της οποίας αναφέρει ότι η φωτογραφία βγήκε χωρίς τα αντιληφθούν οι δύο «πράσινοι» παίκτες.

Πιο αναλυτικά τονίζεται:

«O Σ.Φ. ΡΟΔΟΣ ΘΥΡΑ 13 διευκρινίζει ότι η περιβόητη φωτογραφία που κυκλοφορεί και έχει ενοχλήσει όλο το "φίλαθλο" μπασκετικό κοινό με τις "επιλεκτικές" ευαισθησίες, είναι πραγματική. Βγήκε η φωτογραφία όμως, χωρίς οι παίχτες του ΠΑΟ να το αντιληφθούν. Επειδή λοιπόν, εμείς ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας, τονίζουμε και ξεκαθαρίζουμε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη φωτογραφία την έχουμε εμείς (μάλιστα έγινε ειδική αναφορά στο club για το πόσο σέβονται και υπολογίζουν τον προσεχή αντίπαλο).

Στην προσπάθεια σας λοιπόν, του αποπροσανατολισμού της δυναμίτισης του κλίματος και της έτοιμης δικαιολογίας σε περίπτωση ήττας, σας λέμε ότι στεκόμαστε ΑΣΠΙΔΑ στην ομάδα μας, γιατί το ήθος των παικτών μας είναι τέτοιο και δεν επιτρέπει τέτοιες τακτικές. Αυτοί λοιπόν σας σέβονται (και με το παραπάνω), σε αντίθεση με ΕΜΑΣ.

Υ.Γ.1 Ραντεβού στις 6/12

Υ.Γ.2 Νικ και Ίαν, σας ευχαριστούμε για όλα και ελπίζουμε να μην σας αναστατώσαμε και να μείνετε συγκεντρωμένοι.

Υ.Γ.3 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΛΑΚΗΣ ΠΑΡΩΝ!

ΡΟΔΟΣ ΘΥΡΑ 13».

Όλα αυτά έχουν ανεβάσει τους τόνους πριν το «αιώνιο» ντέρμπι της προσεχούς Παρασκευής (06/12), για τη 12η αγωνιστική της Euroleague.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση