Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Νικητής ο Ισπανός σε ένα καταπληκτικό ματς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 20:42 Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Νικητής ο Ισπανός σε ένα καταπληκτικό ματς

Πρόσφεραν τρομερό θέαμα για περισσότερες από τρεις ώρες

Νικητής στην μάχη με τον Τσιτσιπά αναδείχθηκε ο σούπερ σταρ Ραφαέλ Ναδάλ μετά από έναν αγώνα που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες. Κατέκτησε έτσιτο Mubadala World Tennis Championship.

 Μπορεί να επρόκειτο για ένα τουρνουά επίδειξης όμως ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσέφεραν τρομερό θέαμα για περισσότερες από τρεις ώρες με τον Ισπανό να επικρατεί με 6-7 (3), 7-5, 7-6 (3).

Το πρώτο σετ ήταν είχε πολλές διακυμάνσεις. Στα πρώτα δύο service games του Ναδάλ ο Τσιτσιπάς δημιούργησε επτά break points δίχως να εκμεταλλευτεί κάποιο, ενώ την ίδια ώρα κρατούσε το δικό του σερβίς με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Ράφα στο ένατο game του σετ δημιούργησε δύο break points, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο εξ αυτών και κατάφερε να προηγηθεί με 5-4. Στο δικό του service game είχε διπλό set point (40-15), αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε και απάντησε με break back! Στη συνέχεια το σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος και έκλεισε το σετ με 7-6 (3).

Το δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο κλειστό με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους με σχετική ευκολία. Στο ενδέκατο game ο Τσιτσιπάς δημιούργησε δύο break points με τον Ναδάλ να τα σβήνει και στη συνέχεια ο Ισπανός έκανε break στο σερβίς του Τσιτσιπά για να στείλει το ματς σε τρίτο σετ.

Η σκληρή μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Ο Ναδάλ κατάφερε να προηγηθεί με 4-2 κάνοντας break στο έκτο game του σετ, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με break back και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 4-4! Στα επόμενα games δεν είχαμε κάποιο break και έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break. Εκεί ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει τη νίκη και μαζί τις 250.000 δολάρια που ήταν το έπαθλο για τον νικητή.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση